'Lice' protestosuna Hüda-Par ve polisten ortak saldırı

Lice'deki heykel yıkımını ve sonrasında yaşanan saldırıları protesto etmek isteyen DBP Karlıova ilçe örgütü üyelerine polis eşliğinde Hüda-Par üyeleri saldırdı. Saldırıda ikisi ağır altı kişi yaralandı.

Lice'deki askerlerin açtığı ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan heykel yıkımını protesto etmek isteyen DBP Karlıova ilçe örgütü üyelerine Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par üyeleri saldırdı. Polis eşliğinde yapıldığı belirtilen saldırıda ikisi ağır altı kişi yaralandı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Lice saldırısını protesto etmek isteyen DBP üyelerine Hüda-Par ve polis saldırdı. Saldırının silah ve sopalarla yapıldığı belirtildi.

ETHA'nın haberine göre yapılan saldırılarda aldığı sopa darbesi ile kolu kırılan ve Bingöl Devlet Hastanesine getirilen Cemal Yıldırım, "Ellerinde silah ve kazma sopaları bulunan Hüda-Par üyesi bir grup bize saldırdı. Polisin seyrettiği olaylarda altı arkadaşımız yaralandı. Aldığım darbe sonrası kolum kırıldı. Sivil halka dönük devlet destekli yapılan bu saldırıyı kınıyorum" dedi.

Yaşanan olaylarda ağır yaralanan Halit Karabağ, Suphi Bingöl'ün Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenilirken ilçe merkezinde gerginliğin devam ettiği öğrenildi.