Küçük: Güney aklımıza tecavüz etti

Cezaevinden çıkan Yalçın Küçük, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu, “Tuncay Güney aklımıza tecavüz etti” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak dün akşam serbest bırakılan Prof. Dr. Yalçın Küçük, gözaltı süreci ve soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. "Tuncay Güney, bizim aklımıza tecavüz eden bir adamdır. Hepimizin aklını perişan etmek için getirilmiş bir adamdır" diyen Küçük, süreç boyunca Ergenekon'dan dolayı suçlanmadığını söyledi. Küçük, savcılıkta kendisiyle ilgili ciddi bir suçlama olmadığını belirtti.

Küçük, "Hem savcılık makamında, hem de beni tutuklayan yargıç önündeki duruma baktığımda, ortada ne savcılık makamını, ne beni tutuklayan hakimi göremiyorsunuz. Sadece Emniyet var. Son çözümlemede beni Emniyet tutukladı diyebilirim. Bu söylediklerim ise Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) açıklamalarını teyit eden bir noktadır. Bu tutuklanma, hukukun bittiğini, yokluğunu anlatır. Ben bunu söyleyebilir miyim? Bunu söyleyebilecek en uygun insanlardan birisiyim. Çünkü hayatım dava edilmekle, yargılanmakla, gözaltına alınmakla, hapishanelere konmakla geçti. Ben 12 Eylül Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde (DGM) en çok yargılanan adamım. 12 Eylül DGM'lerinde hukuk vardı, hukuka uydurmak ihtiyacını duyarlardı. Beni 12 Eylül'de yargılayan DGM'lerde en beğenmediğin savcı veya yargıç, Emniyet'in yazdıklarını bire bir söylemezlerdi. Her şeye rağmen bir hukukçu varlığı vardı. Burada yoktur" dedi.

Telefon dinlemelerine de değinen Küçük, "Beni 'Telefonda niye gizli şeyler konuşmuyorsun, niye bu kadar dikkatlisin, nerede konuşuyorsun?' diye azarladılar. Benim telefon kayıtlarımda, biri aramış, ben de ona söyledim, 'Sen beni Zekeriya Öz'e mi ihbar ediyorsun. Zaten şu anda beni dinliyor' dedim. O da var kayıtlarda. Sadece bir duman, bir hava yaratmak istiyorlardı. O yarattıkları hava ve duman da benim tutuklanmama yetti" dedi.

"Orada bir şey tartışılmıyor. Orada bir Cumhuriyet savaşı var. Eski ülkücüler, solcuların bir kısmı ve Kemalistler orada Cumhuriyet'i savunuyorlar" diyen Küçük, Ergenekon soruşturmasının gidişatı hakkında da şunları söyledi: "Ergenekon'da esas şu çıkıyor esas darbeyi yapacak ordudur. Türk ordusunun müdahale etmesi için kaosa ihtiyaç yok. Bunlar aptaldır. Ergenekon'un şu anda geldiği nokta Ergenekon=Türk ordusu. Türk ordusu da, örgütü PKK demek ki, o oluyor. Dolayısıyla dava net bir şekilde Türk ordusunun kökünü kazımaya yönelik bir operasyona dönüştü."