Kocaeli ve Trabzon'da açlık grevi yürüyüşlerine saldırı

Kocaeli Üniversitesi'nde cezaevlerinde açlık grevine dikkat çekmek için yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere çevik kuvvet gaz ve tazyikli suyla saldırdı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde de yapılmak istenen açlık grevi eylemine güvenlik görevlileriyle faşistler saldırıda bulundu.

Kocaeli Üniversitesi'nde cezaevlerinde 57. günü bulan açlık grevlerine dikkat çekmek için yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere çevik kuvvet ekipleri izin vermedi. Polislerin gaz ve tazyikli suyla saldırıları sonucu 15 kişi yaralandı.

Polis saldırdı, 15 kişi yaralandı
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde açlık grevlerine dikkat çekmek için bir araya gelen öğrenciler Rektörlük binasına yürümek istedi. Özel güvenlik görevlileri barikat kurarak öğrencilerin geçişini engellemesi üzerine öğrenciler karşı çıktı. Çevik kuvvet ekiplerinin de gelerek öğrencilere gaz, cop ve tazyikli suyla saldırdığı olayda 8'i özel güvenlik görevlisi 15 kişi yaralandı.

KTÜ'de de engelleme
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde de HDK bileşenlerinin açlık grevleri için yapmak istediği yürüyüş engellendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünden Rektörlüğe yapılmak istenen yürüyüşe çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Ülkücü öğrencilerin de polise destek verdiği saldırıda açıklama yapmak isteyen öğrenciler yaka paça okulun dışına çıkartıldı.