Kızlı-erkekli kalıyoruz ihbarı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "kızlı erkekli evlerde kalınmasının gayrımeşu olduğu"na dair açıklamasına bir tepki de İzmir'den geldi.İzmir'de aynı evde kalan Ege Üniversitesi öğrencileri Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel, savcılığa kendilerini ihbar eden bir dilekçe sundular.

(soL - İzmir) Bayraklı Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan öğrenciler, Avukat Özlem Öngörü Karanlık eşliğinde kendilerini ihbar ettiler.

Adliye önünde konuşan Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Gamze Selçuk, AKP'nin toplumsal hayatı dinselleştirmesi ve aydınlanma birikimine saldırı anlamına gelen bu girişime karşı her alanda gençliğin mücadele verdiğini söyledi. Ülkenin her yerinde yapılan protestoları hatırlatan Selçuk, bu saldırının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığının gösterilmesinin de bir gereklilik olduğunu dile getirdi. Selçuk, yaptıkları şikayetle bu hukuki dayanağın olmadığının ve esas suç işleyenin Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti olduğunun kanıtlanacağını sözlerine ekledi. Kadınlara yönelik yapılan birçok düzenlemeye dikkat çeken Selçuk, "toplumsal yaşamın gericileştirilmesine karşı durmak için kadın üzerine yapılan baskıların geri püskürtülmesinin zorunluluğu"na dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlık öğrencisi Ali Haydar Temel ise iktidarın bu müdahalelerinin içerisinde acı bir mizah barındırdığını dile getirdi. Temel, "evlerimizin içine kadar girme cürretinde bulunan iktidarın gittikçe trajikomik bir duruma düştüğü"nü vurguladı.

Avukat Özlem Öngörü Karanlık ise, "esas hukuk dışı olanın iktidarın bu müdahaleleri olduğu"nu söyleyip toplumun gözü önünde hukuk dışılığın belgeleneceğine inandıklarını bildirdi.

Arkadaşlarının da destek olduğu Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel basın açıklamasının ardından avukat eşliğinde dilekçeyi savcılığa iletti.