"Kızılay yok, komünistler var"

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, selin ardından hemen yardım ettiklerini açıklasa da bölge halkı aynı düşüncede değil.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, İstanbul'u vuran sel felaketinin ardından Kızılay ekiplerinin bölgeye süratle yardım ettiklerini ve dağıtım çalışmalarına başladıklarını iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Küçükali, selden etkilenen ve evleri zarar gören vatandaşlara öncelikli olarak kumanya, içme suyu, gıda kolisi, hijyen malzemesi, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtıldığını söylemişti.

Bölgede yaşayanlar Belediye Başkanı'nın söylediklerini yalanlayarak hiçbir yardımın ulaştırılmadığını belirtiyor. Bölge halkı, "bugüne kadar devletten yalnızca Kaymakam'ın ziyaret ettiğini, kendilerine hiçbir yardımın ulaştırılmadığını" söyledi. Başkanın açıklamalarındaki "içme suyu, kumanya, battaniye ve hijyen malzemeleri"nin ulaşmadığını kaydeden bölge sakinlerine tek yardım Türkiye Komünist Partisi tarafından ulaştırıldı. soL muhabirleri yardımları görüntülerken, bölge halkı "ilk günden beri sadece bu adamlar var" diyerek Küçükali'yi yalanlıyorlar.

Selin 5. gününde gelen Kızılay'ın, henüz hiçbir yardım dağıtmadığını belirten bölge halkı, "Kızılay'ın tek faaliyeti İkitelli Parseller Camii avlusuna küçük bir prefabrik oda kurmak oldu" dedi. Prefabrik odayı kuranların da Belediye çalışanları olduğu belirtilerek başında hiçbir Kızılay görevlisinin bulunmadığı söylendi. soL'un sorularını yanıtlayan görevliler, kendilerinin Kızılay'dan olmadıkları için neden 5. güne kadar beklenildiğini ve hala prefabrik odadan nasıl yardım yapacaklarını anlayamadıklarını söylediler.

Bölgede sağlık taraması yapan TKP ve Yurtsevercephe üyesi doktorlar ise kendilerinden önce bölgede hiçbir sağlık hizmetinin bulunmadığını anlattılar. Küçükali'nin "isteyene psikolojik destek de sunuyoruz" açıklamalarını eleştiren doktorlar henüz temel sağlık taramasının bile devlet tarafından yapılmadığını belirttiler.

Akşam Gazetesi Yazarı Nihat Sırdar Alem Radyo'daki "Maksimum Muhabbet" adlı programında sel bölgesiyle ilgili şunları söyledi: "Sel bölgesine Kızılay'dan önce komünistler gitmiş. TKP sel bölgesine yardım etti."

(soL - Haber Merkezi)