Kışanak'tan Erdoğan'a fotoğraf yanıtı: 'Terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır'

BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Yeni Akit gazetesinde çıkan ve Başbakan Erdoğan'ın dilinden düşürmediği yemek fotoğrafına ilişkin sert konuştu. Kışanak, "Bir köy evinde 3 ay önce yediğimiz yemek üzerinden nemalanmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır" dedi.

Açlık grevlerinden önce çekilmiş bir fotoğrafın Yeni Akit ve Başbakan Erdoğan tarafından ısrarla gündeme getirilmesine BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak tepki gösterdi.

Kışanak, "Bir köy evinde 3 ay önce yediğimiz yemek üzerinden nemalanmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Saltanat sürmemişiz, köşklere çıkmamışız, sadece bir yemek yemişiz" dedi. Kışanak, cezaevlerinde bazı tutuklu ve hükümlülerin açlık grevlerini bıraktığı ile ilgili haberlerin ise, doğru olmadığını belirterek, "Adalet Bakanlığı’nın bunlar üzerinden psikolojik savaş yapması vicdansızlıktır" dedi.

PKK'liler ile Şemdinli karşılaşması sonrası BDP'li milletvekillerinin vekilliğinin düşürülmek istenmesine ilişkin de konuşan Kışanak, "Her gün ölümler yaşanırken sorun benim dokunulmazlığım ise buyursunlar kaldırsınlar beni de cezaevine atsınlar" diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)