Kılıçdaroğlu Davutoğlu'nu tebrik etti, Bahçeli eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli IŞİD'in teslim ettiği Türk rehineleriyle ilgili açıklama yaptılar. Kılıçdaroğlu Davutoğlu'nu telefonla arayıp tebrik ederken, Bahçeli ne pazarlık yapıldığını sordu ve hükümeti rehineler üzerinden istismar yapmakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, IŞİD'in serbest bıraktığı rehinelere "Özgürlüğe ve ülkenize hoş geldiniz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da arayan Kılıçdaroğlu, rehinelerin "kurtarılması" nedeniyle kendisini kutladı.

Yazılı açıklama yapan Kılıçdaroğlu mutluluğunu ifade ederken şunları söyledi: "IŞİD terör örgütü elinde 101 gün rehin kaldıktan sonra kurtarılan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza ‘özgürlüğe, vatanınıza hoş geldiniz’ diyorum. Rehinelerimizin kayıpsız ve sağlıklı kurtarılmış olmalarınndan büyük bir mutluluk duydum. Vatanımızın özgür topraklarına, ailelerine, yakınlarına ve özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun, aileleriyle milletimize de gözünüz aydın diyor, kurtarma operasyonunun düşünülmesi, planlanması, uygulanması ve tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum"

CHP'den yapılan açıklamada, Davutoğlu'nu telefonla arayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "49 vatandaşımızın IŞİD terör örgütünün elinden sağ salim kurtarılmasından büyük memnuniyet duydum, geçmiş olsun ve kutlarım" dediği belirtildi. Davutoğlu'nun da böyle zamanlarda gösterilen birlik ve duyarlılığın önemine dikkat çekerek Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiği kaydedildi.

Bahçeli: Müzakereler gizli kalmayacaktır
MHP Lideri Devlet Bahçeli açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 49 rehinenin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "IŞİD teröristlerinin şiddet ve zorbalığı aylarca Hükümet tarafından sineye çekilmiş, böylece Türkiye’nin eli kolu bağlanmıştır. Çok şükür 101 günlük zulüm ve eziyet döngüsü bugün sonlanmıştır. Fakat IŞİD’le hangi pazarlıkların yapıldığı, vatandaşlarımızın özgürlüğü karşılığında nelerin vaat edildiği henüz gizemini korumaktadır. Değişik zeminlerde yürütülen müzakerelerin iç yüzü elbette gizli saklı kalmayacaktır" dedi.

AKP hükümetini eleştiren Bahçeli, "Hükümet’in 101 günlük perişanlığını ve acziyetini daha da perçinlemiştir. Ayrıca, vahşi terör örgütünün, sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit bir muhatabı gibi ima ve lanse edilmesi Hükümet’in 101 günlük perişanlığını ve acziyetini daha da perçinlemiştir" dedi. Bahçeli açıklamasında, "AKP, zaaf ve açıklarını örtebilmek için dört bir koldan zafer edebiyatına sığınmış, 101 günlük ayıp ve rezaleti kapatmanın telaşına kapılmıştır. Dahası Hükümet’in, aylarca mağdur olmuş 49 kardeşimizin sırtından siyaset ve istismar yapması da en hafif tabirle samimiyet ve insaf noksanlığıdır" ifadelerine yer verdi.