Kılıçdaroğlu AKP Kongresi’ndeki medya ambargosunu eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP Kongresi’nde medyaya uygulanan ambargoyu eleştirerek Erdoğan için “o ancak birilerinin başbakanıdır, ülkenin başbakanı değildir” şeklinde konuştu.

1. Uluslararası Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izlemek için Antalya’nın Manavgat ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP 4. Büyük Olağan Kongresi’ne ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Kongresi'ndeki konuşmasında kullandığı “bütün darbelerde fikren ve fiilen CHP vardır” sözüne tepki gösterdi. “Kurultay yapıyor, başka konuşacak bir şey bulamamış mı” sözleriyle tepkisini ortaya koyan Kılıçdaroğlu, ülkenin dünya kadar sorunu olduğunu, ancak Erdoğan'ın CHP ile uğraştığını kaydetti.

“'Sen benim Başbakanım değilsin' diyen Bekir Coşkun haklı çıktı”
AKP’ye muhalif gazetelerin Kongre’ye sokulmamalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, medyaya ambargo uygulandığını belirttiği AKP Kongresi’nin Türk demokrasi tarihinin kara bir sayfası olduğunu söyledi. Bu durumu içine sindiremediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, kurultaya giden gazetecileri de içine sindiremediğini belirterek şunları söyledi:

“Eğer bir ülkenin başbakanı medyaya ambargo uygular, medyayı böler, medya arasında ayrım yaparsa o ancak birilerinin başbakanıdır, ülkenin başbakanı değildir. O nedenle Sayın Bekir Coşkun, 'Sen benim Başbakanım değilsin' diyordu. Haklı olduğu ortaya çıktı.”

CHP ve MHP kongreye temsilci göndermedi
CHP ve MHP, AKP kongresine parti temsilcisi göndermekten vazgeçti. CHP, kongrede basına sansür uygulandığı iddiası sebebiyle katılmazken, MHP ise yurtdışından gelen bir katılımcıdan dolayı kararından vazgeçtiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin kongreyi izleme kararından vazgeçtiklerini söyledi.
Keskin basına ambargo uygulandığını iddia ederek, bu durumu protesto etmek için kongreye katılmayacaklarını açıkladı. MHP'den yapılan yazılı açıklamada ise ismi açıklanmayan bir onur konuğunun katılımdan dolayı kongreye gidilmeyeceği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)