Kemal Türkler'in kızının konuşması 3 yıl yasak!

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan'a babasının mezarı başında yaptığı konuşma nedeniyle açılan davada 3 yıl konuşma yasağı verildi.

22 Temmuz 1980'de evinin önünde faşistlerce vurularak öldürülen DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan’ın MHP Milletvekili Celal Adan’ın şikayeti üzerine “hakaret ve iftira” iddialarıyla açılan davada kovuşturmanın ertelenmesi kararı verildi. Soydan 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse dava düşecek. Yani karara göre Nilgün Soydan 3 yıl konuşmayacak.

Soydan 22 Temmuz 2012’de babasının mezarı başında yaptığı konuşmada, “Şu anda Celal Adan Meclis’te olup kendi katillerinin kurtarılması için çok büyük çaba sarfetmiştir” sözleriyle tepkisini ortaya koymuştu. Soydan, AKP'nin imzasıyla, ülkücü katillerini cezaevinden çıkmasına olanak sağlayan düzenlemeye tepki göstermişti.

İstanbul 55. Asliyle Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Soydan şöyle konuştu:

“Kamuda MHP davası olarak bilinen davada babam maktuldü ben de onun anısını devam ettirme bakımından değil 35 yıl, bir 35 yıl daha davayla ilgili görüşlerimi söylemeye devam edeceğim. Bütün babalara benim gibi bir evlat, bütün evlatlara da Kemal Türkler gibi bir baba diliyorum. Celal Adan’ın söylediklerini hiç unutmadım.”

Nilgün Türkler Soydan’ın erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde "basın yayın yolu ile düşünce ve kanaat açıklama yöntemleri ile yeni bir suç işlememesi" halinde bu davanın düşürülmesine karar verilecek. Bu süre içerisinde bu şekilde yeni bir suç işlemesi ve kesinleşmesi halinde ise bu davaya devam edilecek.