KCK: Duhok'ta varılan anlaşma olumlu zemin yarattı

TEV-DEM ile ENKS arasında Duhok’ta yürütülen toplantılar ve varılan anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Kürt birliği için olumlu zemin yaratılmıştır" yorumunda bulundu.

Demokratik Toplum Hareketi TEV-DEM ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (ENKS) arasında Duhok'ta gerçekleşen görüşmeler sonrasında yazılı açıklama yapan KCK, görüşmelerden çıkan olumlu sonucun Kürt birliği için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Gerek Rojava, gerekse Güney Kürdistan'da gerçekleşen saldırılar, Şengal’de yapılan soykırım bir kez daha göstermiştir ki, Kürt Ulusal Kongresi’nin bir an evvel toplanması bir zorunluluktur” yorumunu yaptı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Rojava’da TEV-DEM ile ENKS ve genel olarak Kürt örgütleri arasında uzun zamandır önemli bazı sorunlar ve sıkıntılar yaşandığını hatırlattı. Bu sorun ve sıkıntıların temel nedeninin Rojava’daki halkın ortaya çıkardığı demokratik irade ve kanton yönetimlerinin tanınmaması olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Sorunların nedeni ne olursa olsun Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız bu durumdan büyük rahatsızlık duymuş ve Kürt örgütleri arasında bir an evvel ilişki, birlik ve ittifakın gelişmesini arzulamıştır.

Duhok’taki anlaşma tüm Kürt örgütlerini büyük bir sorumluluk altına koymuştur. Bundan sonra daha büyük bir sorumluluk anlayışıyla hareket etmek Rojava’daki tüm Kürt örgütlerinin temel görevi olmaktadır. Kürt düşmanlarının ve arkasındaki güçlerin Rojava’da ve Güney Kürdistan'da halkımızın kazanımlarına saldırmaları, tüm Kürt örgütlerinin dar çıkarları düşünmeden Ulusal Birlik zihniyetiyle hareket etmeleri tarihi sorumlulukları olmaktadır. Çünkü Rojava ve Güney Kürdistan'daki saldırılar sadece bir örgüte ve bir parçaya değil, tüm Kürt halkına yöneliktir. Tüm bu saldırıların amacı da Kürtleri soykırıma uğratıp Ortadoğu'da ortadan kaldırmak ya da çok güçsüz hale getirmektir. Kürt örgütlerinin bundan sonra böyle bir bilinçle hareket etmeleri halkımıza karşı tarihsel bir sorumlulukları olmaktadır" şeklinde açıklama yaptı.