Karabulut cinayetinde Cerrah’a suç duyurusu

ÇHD üyesi bir grup avukat, cinayete kurban giden Münevver Karabulut’un ailesine “Kızlarına sahip çıksalardı” diyen Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Kadın Hakları Komisyonu üyesi bir grup avukat, Münevver Karabulut'un öldürülmesinin ardından 18 yaşındaki kızın ailesine "Kızlarına sahip çıksalardı" diyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulundu.

Grup adına konuşan Avukat Sezin Uşar, Karabulut cinayetinde tüm ayrıntıların açığa çıkarılmasına rağmen cinayet zanlısının hâlâ yakalanamadığını belirtti. Emniyetin kadınların hangi saatte, nerede olurlarsa olsunlar, güvenliklerini sağlama ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevli olduğunu vurgulayan Uşar, "Kendi görevini yerine getirememesi zaten yeteri kadar dehşet vericiyken Cerrah'ın, Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'a verdiği demeçte aileyi suçlar tarzda ve Münevver'in eve geç saatlerde gelmeyi alışkanlık haline getirdiğine yönelik açıklamalarda bulunması ve kadınlar üzerinde şiddet uygulamak üzere cesaretlendirici sözler sarf etmesi asla kabul edilemez. Bugüne kadar Cem Garipoğlu'nu saklayanlar ne kadar suçlu ise kollayanlar da aynı derecede suç işliyor ve aynı suçun işlenmesine teşvik ediyorlar" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.