"Junior Erbakan" Erdoğan'a çattı

Necmettin Erbakan'ın oğlu partinin adaylarının açıklandığı yapıldığı toplantıda Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, partisinin Zonguldak'taki belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Erbakan, konuşmasında, seçimlerde parti seçerken, "genel başkanının külhanbeyliğine, afrasına, tafrasına bakarak seçilmeyeceğini anlatmamız lazım" dedi.

Erbakan bir restaurantta yapılan toplantıda Zonguldak'taki belediye başkan adaylarını tanıttı. Yaptığı konuşmada, "bazılarının kendi menfaatleri uğruna 180 derece dönüş yaparak oy kullandığını" söyleyen Erbakan, "Parti seçerken asıl ilmi kriterlere, projelere ve bugüne kadar ne yaptığına bakılmalı. Parti ancak böyle yapılarak seçilmelidir. Bu düşünüldüğü zaman da tabii ki SP seçilmelidir" şeklinde konuştu. Erbakan, parti seçmenin yok olma ve var olma seçimi olduğunu söylerken, "Partinin amblemine, rengine, albenisine, genel başkanının külhanbeyliğine, afrasına, tafrasına bakarak seçilmeyeceğini anlatmamız lazım" dedi.

Sömürü düzenin korkulu rüyası SP!
Yaptığı konuşmada "SP dışındaki tüm partilerin temsilcilerinin adını direkt söylemeseler de siyonizmin, bu haksız sömürü düzenini sürdürmek, bazı ufak tefek değişiklikler, yenilikler yaparak bu sistemi sürdürmek peşinde" olduğunu iddia eden Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece SP bu haksız düzeni tamamen kurtaracak ve adil ekonomik sistemi 'D8' projesini hayata geçirecek ve yeniden büyük bir Türkiye'yi ve yeni bir dünyayı kuracaktır inşallah. Elbette 29 Mart'ta yapılacak seçim bir belediye seçimidir. SP olarak belediyelerde iktidarı devralıp, yapacağımız efsane hizmetlerle tıpkı geçmişte Milli Görüş belediyelerinde yaptığmız gibi milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanıp, önümüzdeki seçimlerde de merkezi iktidarı ele geçireceğiz."

Yaptığı konuşmada, "Milli görüş belediyeciliğinin efsane hizmetler yapmış bir belediyecilik anlayışı olduğunu" iddia eden Erbakan, "Sizleri bir takım işbirlikçi medyanın yaptığı haberler korkutmasın. Bizler milli görüşçüyüz. Bizler tarihimizde hep rüzgarlara karşı yarıştık. O bahsettikleri rüzgarlar hiçbir zaman bizim arkamızdan esmedi. Biz bileğimizin gücüyle, Allahımızın yardımıyla kazandık. İnşallah 29 Mart'ta yine kazanacağız. Bizim rüzgarlara ihtiyacımız yoktur" dedi.

Kadın aday kenarda bekledi

Belediye başkanları adaylarının tanıtıldığı toplantıda, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturmaları dikkat çekerken, SP'nin Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi Belediye Başkan adayının Nazikar Tülübaş isimli bir kadın aday olduğu açıklandı. Erbakan partisinin diğer adaylarını da açıkladıktan sonra, belediye başkan adayları el ele tutuşarak gazetecilere poz verirken, Tülübaş'ın kenarda beklediği görüldü. Daha sonra Zonguldak Belediye Başkan adayı Necmettin Aydın'ın uyarısı ile, Erbakan'ın yanına gelen Tülübaş diğer adaylarla Milli Görüş işareti yaparak gazetecilere poz verdi.