İTÜ Rektörü istifaya çağrıldı

İTÜ'de 50D kapsamında işten atılan ve mahkeme kararıyla işe alınması gereken asistanlardan Hüseyin Mercan'ın oturma eylemine bugün İTÜ öğrencileri ve öğretim üyeleri destek verdi. Yapılan eylemde keyfi uygulamalarıyla ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen rektör Karaca istifaya çağrıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) iki yıl önceki torba yasanın getirdiği düzenlemelerle işten atılan ve yakın zamanda mahkemenin işe dönmesine hükmettiği araştırma görevlisi Hüseyin Mercan, İTÜ rektörlüğünün kararla ilgili harekete geçmemesi üzerine üç gün önce başlattığı oturma eylemine devam ediyor.

Oturma eylemine bugün İTÜ öğrencileri ve öğretim üyeleri, İstanbul Üniversitesi asistanları, Eğitim-Sen ve Öğretim Elemanları Derneği destek verdi.

Yapılan destek eyleminde YÖK’ün, mahkeme kararını uygulamadığı için Rektörlük hakkında disiplin soruşturması başlatması gerektiği çünkü mahkeme kararının ardından İTÜ'lü asistanların bir buçuk ay önce işe alınması gerektiği hatırlatıldı. Keyfi uygulamalar yapan İTÜ rektörü Karaca istifaya çağırdı.

İTÜ’de iki yıl önce doktoralarını tamamlayarak 33/a kadrosuna başvuran ve başvurularının bölüm kurulunca oy birliğiyle kabul edilmesine rağmen işlerine son verilen araştırma görevlileri, işe iade ve 33/a kadrosuna geçiş istemiyle dava açmıştı.