İstanbul'da Newroz kutlamaları başladı

"Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" temel sloganıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Newroz kutlaması BDP İstanbul İl Örgütü ve HDK tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenleniyor.

İstanbul'daki Newroz kutlaması "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" sloganıyla BDP İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenleniyor. Kutlamalara katılım için çok sayıda ilçeden otobüs kaldırıldı.

Bariyerlerle kapatılan meydanın çevresinde çok sayıda polis görevlendirilirken, sabah saatlerinden itibaren Newroz alanına çıkan tüm yollar polisler tarafından trafiğe kapatdı. Halk, Newroz alanına 3 ana girişteki polis arama noktalarından geçerek giriyor.

Alana kurulan platforma, "Demokratik çözüm, Öcalan'a özgürlük" ve "Demokratik kurtuluş, özgür yaşam" pankartları asılırken platforma sinevizyon gösterimi için dev ekranlar kuruldu. Sabah saatlerinde alanda polis tarafından yapılan bomba aramasının ardından alana girişler başladı.Saat 12.00'de başlaması beklenen Newroz programında Tertip Komitesi adına Mehmet Boztemur'un yapacağı açılış konuşmasının ardından BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, HDK adına BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak konuşma yapacak.

Konuşma aralarında ve programın devamında sanatçılar Serhado, Mikail Aslan, Grup Emeğe Ezgi, MKM'li sanatçılar sahne alacak.