İntiharda yeni iddialar

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın intiharının nedenleri basında hala tartışılıyor. İntiharın olası nedenlerine “ekonomik sıkıntı” da eklendi. Oktay’ın oğlu ise “intihar olmayabilir” diyor.

soL (HABER MERKEZİ) Önceki gün arabasında intihar eden Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharının arkasında yatan nedenler hakkında basında pek çok farklı haber yer almıştı. İntihara dair ortaya atılan farklı iddialar dün de devam etti. Adli tıp incelemesinde olayın intihar olduğu belirtilirken, Oktay'ın oğlu babasının intihar etmemiş olabileceğini söyledi.

Behçet Oktay'ın intihar etmesinin ardından basında yer alan haberlerde intiharına ilişkin olarak Ergenekon'a adının karışması, görevden alınmış olması, sevgilisi ile tartışmış olması gibi pek çok farklı iddia ortaya atılmıştı. Dün de bu iddialara yenileri eklendi.

Kendisi de eski özel harekatçı olan DSP Milletvekili Recai Birgün yakın arkadaşı olduğunu söylediği Oktay'ın ekonomik sorunları olduğunu dile getirerek intiharının arkasında ekonomik sıkıntılar olabileceğini gündeme getirdi.

Diğer yandan Oktay'ın dün Malatya'da yapılan cenaze töreninde oğlu Burak Oktay babasının intiharında soru işaretleri olduğunu ve intihar etmemiş olabileceğini söyleyerek "Olaydan sonra araçtan kaç silah çıkmış? Sağ elle mi sol elle mi ateş edilmiş? Bir de adli tıp doktorunun beyanını hatırlatmak isterim. Beyanda 'bitişik atış yapılmıştır ancak bunun intihar olduğunu söyleyemem' deniyor. Doktorun beyanı bu yönde. Ben bunların araştırılmasını ve yazılmasını istiyorum" diye konuştu.

Diğer yandan önceki günkü haberlerinde intiharın nedenlerine dair pek çok iddia ortaya atan dinci gazeteler ve haber siteleri dün yorum yapmazken Hürriyet ev Ntv gibi haber organlarının yeni iddiaları haberlerine taşıyarak "cinayet mi, intihar mı?" sorusunu gündemde tuttukları görüldü.

İlgili haber: http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetalt/10623.html