İlköğretim okulunda AKP skandalı!

AKP’nin il ve ilçe kongrelerinden bazıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli şovlarına konu olurken, Van’ın Edremit ilçesindeki bir ilköğretim okulunda AKP’nin yapmak istediği ilçe kongresi hukuk tanımazlıkta ne aşamaya gelindiğini gösteriyor.

soL (HABER MERKEZİ) Alınan bilgiye göre Cuma öğlen saatlerinde ve henüz eğitim mesaisi sonlanmamışken, Van Edremit İlköğretim Okulu'nun seminer salonlarına, camlarına ve kapılarına AKP bayrakları ve Tayyip Erdoğan'ın afişleri asıldı. AKP'nin Edremit ilçe kongresinin bu okulda yapılacağını öğrenen bazı öğretmenler duruma tepki gösterirken, okul müdürünün bir sorun olmadığını kararın kaymakamlıkça verildiği iddia etmesi de yine öğretmenler arasında şaşkınlık yarattı.

Çevre sakinlerinden alınan bilgiye göre öğlen saatlerinde okula asılan pankart ve afişler akşam saat 21.00 dan gece 23.30 a kadar okuldan sökülüp bir arabaya taşındı. AKP'nin Edremit ilçe kongresi ertesi gün bu okulda değil ilçenin belediye düğün salonunda gerçekleşti.

Kongrenin son anda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatı ile skandal ortaya çıkmadan, düğün salonuna alındığı söyleniyor. Milli Eğitim, Okul Aile Birliği yönetmeliği 17.maddeye göre "Resmî okullarda okul aile birlikleri kantin, açık alan, salon ve benzeri yerleri, eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile" işletebiliyor. Yani AKP hafta sonu bu okulu kullanmak için okula kira bedelini veriyor. Ancak yine aynı yönetmeliğin 21.maddesine göre "Birlikler, millî eğitim mevzuatına aykırı çalışmalar ile siyasî faaliyet ve kişilere çıkar sağlayıcı iş ve işlemler yapamazlar" deniliyor.

Kongrenin son anda yerinin değiştirilmesinin altında sadece bu yönetmeliğe uygunluğu sağlamak değil, öğretmenlerin okul müdürüne hissettirdikleri rahatsızlık ve skandalın ortaya çıkabileceğinin yarattığı korkunun da yattığı iddia ediliyor.