İleri demokrasiden rakamlar: AKP iktidarında cinsel saldırılar yüzde 400 arttı!

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Veli San’ın açıklamaları AKP iktidarı döneminde cinsel saldırılardaki artışı gözler önüne serdi.

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Veli San, Zonguldak’ta katıldığı bir panelde AKP iktidarında artan cinsel saldırıların rakamlarını açıkladı.

Yüzde 400 artış
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde devam eden "9. Anadolu Adli Tıp Bilimler Kongresi"nde konuşan San, "Türk Ceza Kanunu'nun (Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar) 102, 103, 104 ve 105. maddelerine göre işlenen suçlarda 2002'de Türkiye'de dosya sayısı 8 bin 146 iken bu sayı 2011'de 32 bin 988 olmuştur. Yani yüzde 400 civarında bir artış var" dedi.

Cinsel saldırıların çoğunluğu çocuklara
Cinsel saldırılardaki artışı ortaya koyan bu sayıların yanında dikkat çekici bir başka açıklama geçtiğimiz ay Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Şahin tarafından yapılmıştı. Şahin yaptığı açıklamada cinsel saldırı suçunun yaklaşık yüzde 70'inin çocuklara yönelik olduğunu dile getirmişti.

Türkiye’nin kadın-erkek eşitliği tablosu
Cinsel saldırılarda yaşanan bu korkunç artış son yıllarda kadının toplumsal yaşamın daha da dışına itilmesiyle de yakından ilgili. Ekim ayında açıklanan “Küresel Cinsiyet Uçurumu” raporunda Türkiye 35 ülke arasında 124. sırada yer almış ve AKP iktidarında bu konuda nerelere gelindiği bir kez daha istatistiklere yansımıştı.

(soL – Haber Merkezi)