HDK'nın 2. Olağan Kongresi Ankara'da toplandı

HDK’nın 2. Olağan Kongresi Ankara'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde toplandı. İki gün sürecek Kongre'nin ilk gününde yapılan konuşmaların gündeminde Kürt siyasi mahkumlarının 60 gündür sürdürdüğü açlık grevleri vardı.

HDK’nın 2. Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde toplandı. Kongreye BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra milletvekilleri Pervin Buldan, Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, KESK Genel Başkanı Lami Ögen, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Aybar, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, HDP Eş Başkanı Yavuz Önen, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve TMMOB ve TTB’den temsilciler de katıldı.

İki gün sürecek olan Genel Kurul’un birinci gününde HDK Genel Meclis'i adına açılış konuşmaları yapıldı. Genel Kurul’da konuşan Levent Tüzel, Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün gündeminde Kürt siyasi mahkumların 60 gündür sürdürdüğü açlık grevi vardı.

Yapılan konuşmalarda açlık grevine devam eden mahkumların taleplerinin dikkate alınması gerektiği vurgulanırken, ölümlerin önüne geçilmesi için bir an önce müzakerelerin başlaması gerektiğine dikkat çekildi.

Kongre’de ayrıca, Kürt sorunu, işçi ve emekçilerin yaşadığı sıkıntılar, Suriye meselesi, eğitim ve gençlik, ekolojik sorunlar, Suriye Kürtleri başlıklarında oylanan karar tasarıları kabul edildi.

Genel kurulun yarınki gündeminde HDK’nın örgütlenme faaliyet raporu ve meclis üyelerinin seçimi olacak.

(soL-Haber Merkezi)