Hakkari Kapalı Cezaevi'nde isyan

Hakkari Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nun 11 ve 13. koğuşlarındaki siyasi mahkumlar taleplerinin karşılanmaması üzerine yataklarını ateşe verdiler.

Hakkari Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nun 11 ve 13. koğuşlarında kalan siyasi tutuklu ve hükümlüler bazı taleplerinin karşılanmadığı gerekçesi ile yataklarını yakıp yangın çıkarttılar. Yaklaşık 1 buçuk saat süren gerginlikte mahkumlar taleplerinin karşılanmasını istedi.

Koğuşların merdiven altlarında slogan atıp, yatakları ateşe verilmesinin ardından cezaevi üzerinde dumanlar yükseldi. Cezaevi önüne çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, büyüyen yangın kontrol altına alındı.

Tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevi önünde toplanırken, zırhlı araçlar ile cezaevi önüne gelen çevik kuvvet polisleri güvenlik önlemi aldı.

Olayın duyulması üzerine BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Cezaevine gelerek bir süre incemele yaptı. Kurt cezaevi çıkışında yaptığı kısa açıklamada 2 koğuşta bulunan gençlerin bazı taleplerinin olduğunu, yaşanan olayın bu taleplerin karşılanmasına ilişkin olduğunu söyledi.

Kurt, "Cumhuriyet savcısı, cezaevi müdürü ve bir psikolog ile birlikte tutuklularla görüştük. Tutukluların taleplerini dinledik. Şimdi de onların kağuş temsilcileri ile görüşürek, taleplerini ve sıkıntılarını dinleyeceğiz. Şimdilik her hangi bir olay yok" dedi.

Cezaevi yönetiminin yaşanan olay ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.