Hakim: Şikayetiniz varsa ağalara babalara şikayet edin

Gaziantep Adliyesi'nde duruşma salonu yetersizliği nedeniyle davaları kendi odasında gören Hakim İbrahim Sağır, avukatlara duruşma sırasında odasındaki koltuklara oturma yasağı koydu.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, duruşma salonu yetersizliği nedeniyle davaları kendi odasında gören Hakim İbrahim Sağır, duruşma sırasında boş koltuğa oturan genç bir avukatı, “Burası benim odam” diyerek, ayağa kaldırdı. Avukata, “Bir şikayetiniz varsa gidin ağalara, babalara şikayet edin” dediği iddia edilen Hakim Sağır, kimse oturmasın diye üç koltuğun yüzünü duvara döndürdü.

"Şikayetiniz varsa ağalara babalar şikayet edin"
Avukat Fatih Çeliktürk, geçen 16 Ekim'de Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava için adliyeye gelerek davanın, Hakim İbrahim Sağır’ın odasında görüleceğini öğrenince odaya girdi. Hazırlanan tutanağa göre hakim ve savcının oturduğu koltukların çaprazındaki boş koltuğa yerleşti. Hakim Sağır, avukata dönerek, “Ayağa kalkın!” dedi. Avukat Çeliktürk de ayağa kalkarak, “Buyurun hakim bey” dedi. Hakim Sağır, zabıt katibi ve mübaşire, “Koltukları ters çevirin, evladım” diye talimat verdi. İki görevli de üç boş koltuğu, yüzleri duvara dönecek şekilde ters çevirdi. Hakim Sağır, avukata “Burası duruşma salonu değil, benim odam. Oturmanıza müsaade etmiyorum. Savunmanızı duruşma bitene kadar ayakta yapacaksınız” dedi. Avukat Çeliktürk de, “Duruşmanın yapıldığı her yer duruşma salonudur. Duruşma salonlarında avukatların oturma yerleri olması gerekir. Burası da bir duruşma salonudur ve bize oturma yeri bulunmak zorundadır. Biz oturarak da savunmamızı yapabiliriz ancak nezaketen ayağa kalkarak yapıyoruz” dedi. Buna karşılık Hakim Sağır, “Bir şikayetiniz varsa gidin ağalara babalar şikayet edin” dedi. Daha sonra Avukat Çeliktürk, duruşma bitene kadar ayakta durdu.

Çeliktürk, duruşma bitiminde Baro Başkanı Ali Elibol’u arayarak, hakimi şikayet etti. Bunun üzerine baro adına avukatlar Muharrem Ercan ve Bülent Duran, Hakim Sağır ile görüşmeye giderek meslektaşının şikayetinden söz etti. Avukatların ayakta durmak zorunda olmadıklarını, kendilerine “Otur, kalk” diye emir verilemeyeceğini vurgulayan baro avukatlarına Hakim Sağır, “Meslektaşınız benden izin almadan oturdu. Burada duruşma yapılsa da burası özel odamdır. İzin almadan kimse oturamaz” dedi.

Olaydan sonra, hem Hakim Sağır hem üç avukat iki ayrı tutanak tuttu.

Hakim Sağır, önceki görev yeri olan Adana’da, yasadışı dinleme iddialarına ilişkin, ikisi emniyet müdürü olmak üzere altı polisi tutuklamıştı. Daha sonra Sağır’ın, Facebook hesabında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Seni seviyoruz. Allah seni korusun ve muzaffer eylesin. Bizim için… Amin” diye yazdığı ortaya çıkmıştı.