Günay ne konuştuğunu unuttu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasına ilişkin konuşmayacağını söyledi. Ancak Günay daha iki gün önce Baykal'la ilgili konuşmuş ve Baykal'ın dönemeyeceğini savunmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iki gün önce Baykal'la ilgili olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili açıklama yapmıştı. Günay, Baykal'ın istemesine rağmen CHP liderliğine "dönemeyeceğini" iddia etmiş, kaseti parti içerisinden birilerinin sızdırdığını ima ederek "Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Öyle kıyımlar olmuştur ki O kıyımlar da böyle saygısız ve acımasız misillemelere insanları götürmüş olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Günay, Baykal'ın yeniden dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya, "Dönmek istediğini hissediyorum ama dönemez. Baykalın siyaset anlayışından arınmış bir CHP'nin yeniden parti olma şansı vardır. Parti bunu bir miktar hissedecektir ve artık dönmesine izin vermeyecektir" cevabını vermişti.

Baykal'ın "komplo" iddialarına da yanıt vermeyi ihmal etmeyen Günay, olayın hükümetle ilgisi olmadığını savunarak, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu işin nerelerden kaynaklandığına dair kamuoyunda herkes herşeyi konuşuyor ve biliyor. Bizimle hiç ilgisi yok, herkes Allah'tan korksun" demişti.

İki gün önce konuştuklarını unutan Günay, bugün bir canlı yayın sırasında ısrarlı sorular üzerine bazı değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, "Bu tartışmada Sayın Baykal'ı insani ve CHP'yi kurumsal olarak incitecek söz söylemem" dedi.

Günay, "Ben tartışmaya dahil olmak istemediğimi arkadaşlarımıza söyledim. Sadece canlı yayında ısrarlı sorular karşısında, bazı sezgilerimi, bir tespit olarak ne olabileceği, nereden kaynaklandığı konusunda söyledim. Bu tartışmaya dahil olmak istemiyorum" dedi.

CHP'yi ve Baykal'ı üzecek sözler söylemeyeceğine vurgu yapan Günay, "Ortaya çıkan bu olayı fevkalade saygısız ve acımasız bulduğumu söylüyorum. Sayın Baykal ile uzun yıllara dayanan samimiyetim var. Bu tartışmada Sayın Baykal'ı insani ve CHP'yi kurumsal olarak incitecek söz söylemem. Canlı yayında ısrarlı sorular üzerine sezgilerimi tespit olarak söyledim, bunun tamamen dışındayım" dedi.
(soL - Haber Merkezi)