Gülen Cemaati’nden Erdoğan’a destek

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Gezi eylemleri ile birlikte AKP diktatörlüğüne karşı sokağa dökülen milyonlarca insanın “dışardan bir operasyonla” organize edildiğini iddia ederek Erdoğan’a yapılana sessiz kalınırsa, AK Parti zaafa düşecektir” dedi.

"Gülen Cemaati'nin Türkiye'deki sözcüsü" olarak anılan Hüseyin Gülerce, Zaman gazetesinde bugün yayımlanan “Bunu, Erdoğan’a neden yapıyorlar?” başlıklı yazısında Gezi Parkı eylemlerinin kaynağının küresel odaklar olduğu masalını yinelerken, bu odakların amacının Erdoğan üzerinden AKP’yi zayıflatmak olduğunu ima etti. Gülerce, “Erdoğan’a yapılana sessiz kalınırsa, AK Parti zaafa düşecektir” diyerek Erdoğan’a sahip çıkmaya çağırdı.

Yazısında bir taraftan AKP’nin üç kez üst üste “halk tarafından seçilen” bir parti olduğuna dikkat çeken Gülerce, diğer taraftan da AKP’nin baskıcı politikalarına karşı sokağa dökülen milyonlarca insanın dışarıdan bir “operasyonla” örgütlendiğini iddia ederek sokağa yansıyan halk iradesini bir “komplonun” ürünü olarak göstermeye çalıştı.

Gülerce şunları söyledi:

Muhalefet yetersiz kaldığı için devreye iyi saatte olsunlar girdi. Hiçbir istihbarî bilgi olmasa bile bütün AK Parti karşıtlarının bir anda, en hızlı şekilde sahaya inmesi, devreye girmesi, medyasıyla, iş dünyasıyla, ABD’si, AB’siyle, yabancı basınıyla büyük bir koronun sahne alması, neyin ne olduğunu anlatmaya yeter.

ABD’ye eleştiri
“Küresel sistem, kurduğu küresel statüko ile kendisini yerden göğe haklı görüyor. Demokrasi onların vesayeti için sadece bir araç ve izah tarzı” diyen Zaman yazarı, AKP’nin de desteklediği Irak işgali için ABD’yi “ABD’nin Irak’ı işgalindeki, Saddam diktatörlüğüne karşı demokrasi getirme yalanları, Birleşmiş Milletler’i bile hiçe sayan tavırlar ve kabadayılığı unutmuş değiliz” sözleriyle eleştirdi.

Bu yüzden “Erdoğan da çok oldu, otoriterleşti, başka bir vesayet kuruyor, önünün alınması gerekir” diyerek, kökü dışarıda bir komployu meşrulaştıramaz” diye yazan Gülerce, “Evet, demokrasilerde her şey sandık değildir. Ancak sandıkla gelen, sandıkla gitmelidir… “Ne yapalım, Erdoğan da haddi aşmasaydı” deyip, küresel bir operasyona vize verilemez, arka çıkılamaz ve bu operasyon seyredilemez…” ifadelerini kullandı.

İki ihtimal var
“Bunu, Başbakan Erdoğan’a neden yapıyorlar” diye soran Gülerce, ortada iki ihtimal olduğunu söyledi:

Birincisi, Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının önünü kesmek istiyorlar. İkide bir İsrail’e kafa tutan, Amerika’daki Yahudi lobisinin canını sıkan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni sorgulayan, tekere taş koyma duruşu olan bu adam, halkın seçtiği cumhurbaşkanı olmamalıdır. Cumhurbaşkanı olması halinde küresel odaklara verdiği baş ağrısı daha da artacaktır…

İkincisi, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını önlemek mümkün olmayabilir. Daha şimdiden baskı altına alınmalı, kulağı çekilmeli, kontrolde tutulacağı bir hazırlık yapılmalıdır. Erdoğan’ın etrafına kırmızı çizgiler çizilmeli, sınırlar getirilmeli, inisiyatif alanı belirlenmelidir.

Hedef Erdoğan değil AKP
Gezi Parkı olayları ile “yapılmak istenenin” aslında Erdoğan’la değil AKP ile ilgili olduğunu söyleyen Gülerce “AK Parti zaafa düşecektir. AK Parti’nin zaafı siyasi-ekonomik yapıyı zaafa sürükleyecek ve kaybeden Türkiye olacaktır…” diyerek Erdoğan’a sahip çıkılması gerektiğini savundu.

(soL- Haber Merkezi)