Gönül diğerlerinden nazik çıktı

Savunma Bakanı Vecdi Gönül, daha önce Mehmet Ali Şahin ve Murat Başesgioğlu’nun dile getirdiği, AKP’nin “Bize oy verin” şantajını daha nazik bir biçimde ifade ederek “Bize oy verirseniz Başbakan’ın hizmet aşkı artar” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de katıldığı bir toplantıda "Bize oy verirseniz Başbakan'ın hizmet aşkı daha da artacaktır" dedi. Başbakanların vermeleri gereken hizmetin, aldıkları oyla orantılı olduğu düşüncesi, politik düşünce tarihinde bir yenilik olarak kaydedildi.

Daha önce Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "AKP'li olmayan belediyelerin projeleri Ankara'dan geçmez, iktidarla uyumlu belediye başkanı seçin", Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise "Başkanınızın Ankara'ya kadar uzanan hizmet kervanı varsa, yüzünüz güler" demişti. Vecdi Gönül, AKP'nin "bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız"tehdidini diğer iki bakandan daha nazik bir biçimde dile getirmeyi başardı.

İzmir Bayraklı'da sivil toplum yöneticileriyle bir araya gelen Gönül, Bayraklı ve Karabağlar'ın ilçe yapılmasında Başbakan'ın bizzat inisiyatif kullandığını söyledi. İzmir'de bu semtlerin ilçe yapılmasında, CHP'nin güçlü olduğu Konak gibi büyük ilçelerin bölünmesi amacı güdüldüğü iddia edilmişti.

Gönül, konuşmasında İzmirliler'e seslenerek, "Eğer yerel yönetimlerde de destek verirseniz, Ankara'daki hizmetlerin paraleli, mahalli idarelerde de gerçekleşir. Bize oy verirseniz Başbakan'ın hizmet aşkı daha da artacaktır" dedi.