Gizli tanık komedisi sürüyor: Gizli tanık '9' açık kimliği ile ifade verdi

Ergenekon davasında herkesin ismini ve kim olduğunu bildiği “Gizli tanık 9” bugün Ergenekon davası kapsamında ifade verdi. Aleyhine konuştuğu sanıklarla davalı olan gizli tanıkla birlikte Ergenekon davasındaki hukuksuzluklar parmak ısırtıyor…

Ergenekon davasında gizli tanık “Deniz”in kimliğini açıklaması ve Şemdin Sakık olduğunun ortaya çıkmasının ardından bir diğer gizli tanık “9” da açık kimlikle ifade vermek istediğini bildirdi. Gizli tanık 9’un kim olduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen mahkeme sanığın isminin kullanılmasını yasakladı. Oysa 9'un Osman Yıldırım olduğu pekçok basın kurumunda dile getirilmişti.

261. duruşma başladı
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, gazeteci Tuncay Özkan ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 261. duruşması başladı. Duruşmaya Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı.

Gizli tanık 9’dan açık kimlikle ifade
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada dinlenecek olan gizli tanık ''9''un dilekçe vererek, açık kimliği ile ifade vermek istediğini ancak kimliğinin basında yer almasını istemediğini dile getirdi. Daha sonra ara veren mahkeme heyeti aranın ardından, gizli tanık ''9''un açık kimliğiyle ifade vermesine ilişkin talebini kabul ederek, kimliğinin herhangi bir şekilde basında yayınlanmamasını kararlaştırdı.

Sanıklarla husumeti olan tanık/sanık
Bunun üzerine, gizli tanık ''9''' orijinal görüntüsü ve sesi bozulmadan duruşma salonundaki ekrana yansıtıldı. Gizli tanık 9 mesleğinin turizm olduğunu söyledi. Başkan Özese'nin, ''Dava sanıklarıyla aranızda bir husumet veya bir dava var mı?'' diye sorduğu gizli tanık, ''Evet hakaret davası var. Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Semih Tufan Gülaltay ile aramda halen süren hakaret davaları var. Dava sanıklarıyla herhangi bir husumetim de yok. Ancak onlar beni düşman ilan etmişler'' yanıtını verdi.

Mahkeme gizli tanık 9’un ifadesi ile sürüyor…