"Genlerimizde sınırları aşmak var"

İl Müftüleri Semineri'nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Bizim genlerimizde sadece sınırların içinde kalmak değil sınırlarımızın ötesine taşmak var" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 6 ayda bir düzenlenen İl Müftüleri Semineri dün Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. 81 ilin müftüsünün katıldığı seminer öncesinde Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan konuşma yaptı. Dİyanet İşlerinin görevlerinin camilerle sınırlı olmadığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, amaçlarından birinin de sosyal bütünleşmeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri'nin Başkanı Bardakoğlu, "Camilerin içinde olduğu kadar dışında da yapmamız gereken önemli işlerimiz var" dedi.

"Herkes yanlış anlıyor"
İslam ülkeleri ile Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye bakışının farklı olduğunu vurgulayan Ali Bardakoğlu, Avrupa ülkelerine gittiğinde Türkiye'nin dünyaya açılan bir ülke olduğunu, İslam ülkelerine gittiğinde de Türk toplumunun dini değerlere bağlı olduğunu anlatmak zorunda kaldığını ifade etti. Bardakoğlu, "Avrupa ülkelerine gidince onların dünya değerleri ile bir çatışmamızın olmadığını, İslam ülkelerine gidince de ülke insanımızın dini değerlerine ne kadar bağlı olduğunu anlatma gibi bir yükümlülüğümüz var." dedi.

"Sınır tanımayız"
" 'Bizi yabancı ellere terk edemezsiniz' çağrısını, sitemini her gittiğimiz yerde işitiyoruz" diyen Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim genlerimizde sadece sınırların içinde kalmak değil sınırlarımızın ötesine taşmak ve sınırlar ötesi insanların dertleri ile dertlenmek dertlenmek lazım."

(soL - Haber Merkezi)