Genç: AKP Meclis'in kapısına kilit vurdu

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, yerel seçimler nedeniyle TBMM'nin çalışmalarına ara vermesi kararını eleştirerek, ''AKP Meclise kilit vurmuştur'' dedi.

ANKARA (A.A.) Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, kendi milletvekillerine bir yazı göndererek, 27 Şubat-30 Mart tarihleri arasında Meclisin çalışmayacağını, milletvekillerinin 31 Martta genel kurulda olacak şekilde programlarını yapmalarını istendiğini söyledi.

Kamer Genç, 34 günlük bir tatilin söz konusu olduğunu ve bunun iç tüzükle bağdaşmadığını öne sürerek, ''AKP Meclisin kapısına kilit vurmuştur. Çünkü Mecliste bazı gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız oluyorlar. Mahalli seçimler nedeniyle gerçekleri saklamak istiyorlar'' diye konuştu.

Tunceli'de beyaz eşya dağıtılmasını da eleştiren Genç, YSK'nın ilke kararı alması ve bu tür durumlarda adaylık iptali yaptırımı uygulaması gerektiğini savundu.

Türkiye'de savcıların bağımsız olmadığını da iddia eden Genç, Adalet Bakanlığının keyfi uygulamalar yaptığını öne sürdü.