Gaz bombası varken Uğur Kurt'a ateş açmış

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili sorgulanan polis S.K.'nin çelişkili ifadelerine bir yenisi eklendi.

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze bekleyen Uğur Kurt’u öldüren polis S.K.’nin, elinde boyalı gaz atan FN silahı olmasına rağmen tabancasıyla ateş ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi de, S.K.’nin bulunduğu araçta FN silahının yanı sıra, gaz bombalarının bulunduğu fakat göstericilere karşı bu bombaların da kullanılmadığı anlaşıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Uğur Kurt’u öldüren polis memuru S.K., savcılıkça alınan ifadesinde, boyalı gaz silahı olan FN silahını kullanmak için kurs aldığını, olay anında elinde bu silahın olduğunu anlatmıştı. Göstericileri "şortland" adlı araçla takip ettikleri sırada atılan bir molotofkokteylinin FN silahını kullanmak için açık bırakılan mazgaldan içeriye düştüğünü ve paniğe kapılarak, FN silahını bırakıp tabancayla ateş ettiğini savunmuştu.

İfadeler çelişkili
Bu arada, Kurt’un ölümünden sonra yapılan olay yeri incelemesi sonucu hazırlanan raporda, S.K.’nin de içinde olduğu “şortland” aracın içerisinde, “sağ ön koltuk üzerinde bir adet, ön iki koltuk arası boşlukta üç adet gaz bombası olduğu” saptandı. Raporda ayrıca, araçtaki polislerin kendilerini dışarı attıktan sonra “uyarı amaçlı havaya ateş ettikleri”ni söyledikleri yer aldı.

Oysa S.K., ifadesinde, kendilerine molotofkokteyli atan şahsı bertaraf etmek için ateş ettiğini iddia etmişti. Araçta ayrıca, kısa ve uzun namlulu silahlara ait 14 kovan bulundu. Polisler bu kovanların atış taliminden kaldığını söyledi.