“Fethullahçı Türkler” şimdi de Mısır’da

Fethullah Gülen Mısır’da da ilk okulunu açarken, bir ABD gazetesi okulun açılışını Türkiye’nin bölgesel rolleriyle ilişkilendirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen Mısır'da ilk okulunu açarken, Los Angeles Times isimli gazete sayfalarında okulun açılışına yer verdi. "Türkler Geliyor" başlığıyla verilen haberde, okulun açılışı Türkiye'nin Ortadoğu'da ki yeni bölgesel rolleriyle ilişkilendirilirken, açılışa Mısır'ın Türkiye Büyükelçisi ve eski futbolcu Hakan Şükür de katıldı.

Kahire'de Uluslararası Selahattin Türk Okulları adıyla açılan okulun açılış töreninde konuşan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk "okulun, son yıllarda gelişen Mısır-Türk ilişkilerinin son halkasını oluşturduğunu" söylerken, "Türk girişimcilerinin dünyanın dört bir yanındaki eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesi gerekiyor" dedi. Açılış törenine katılan Mısır Müftüsü Ali Cuma ise "Mısır'da en az 10 okul görmek istediğini" söyledi. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Fethullah Gülen'i sevdiğini ve kendisinin ziyaretine gittiğini" söyleyen eski futbolcu Hakan Şükür de okulun açılış törenine katıldı.

Mısır'da açılan okulun İngilizce eğitim vereceği belirtilirken, okul 13 bin metrekarelik geniş bir alan üzerine inşa edildi. Los Angeles Times gazetesinin de sayfalarında okulun açılışına yer vermesi dikkat çekerken, haber gazetede "Türkler Geliyor" başlığıyla yer buldu. Yayınlanan haberde, "Kendisini bölgesel bir oyuncu olarak kurmaya çalışan Türkiye, geleneksel Ortadoğu güçlerinden Mısır gibi bir ülkeye ayak bastı" değerlendirmesine yer verilirken, "Bu durum Türk tutkusunun siyasetin ötesinde kültüre de uzandığının göstergesi olarak görülüyor" denildi.

Anaokulundan liseye Amerikan propagandası

Los Angeles Times gazetesinde yer alan haberde, anaokulundan liseye Amerikan müfredatı ile eğitim verecek okulun, Fethullah Gülen hareketi ile ilişkili olduğunu ifade ederken, Gülen için "Türkiye'de milyonlarca takipçisi olan liberal islamcı düşünür" değerlendirmesinde bulunuldu. Gazete okul müdürü Şevket Şimşek'in görüşlerine de yer verirken, Şimşek gazeteye şöyle konuştu: "Mısır'da birçok Amerikan okulu var fakat biz kaliteli eğitim verirken aynı zamanda, ahlakı, etik değerleri ve disiplini de önemsiyoruz. Burada Kuran sınıflarımız olacak. Buradaki birçok Amerikan okulu öğrencilere uluslararası eğitimle birlikte dinlerinin eğitimini sunmadığı için, bu durum velilere hoş geliyor." Şimşek gazeteye verdiği demeçte bunları söylerken, diğer taraftan okullarına "İslam okulu" etiketi yapıştırılmasını istemediklerini söylerken, "Biz kendimizi İslamcı olarak nitelendirmiyoruz, biz etiği ve ahlaki değerleri önemsiyoruz" dedi.

Gazetede yer verilen haberde ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda birçok Mısırlı düşünürün dikkatini çektiği söylenirken, Türkiye üzerine uzman olduğu ifade edilen Mısırlı Ibrahim Ghanem'in şu sözlerine yer verildi: "Şu bir kuşkunun ötesinde kesin ki, Türkiye'deki hükümet dışı sivil yapılanmalar Arap dünyasındaki ticari projelerin dışında, Türkiye'nin bölgesel roller oynaması için zemin hazırlayan eğitim ve kültür projelerine de dahil olmuş durumdalar."