"Ergenekon yeni bir suç imal etti: Ulusalcılık"

Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında ifade veren İşçi Partisi Basın Bürosu Sorumlusu Hikmet Çiçek, Ergenekon süreci ile "ulusalcılık"ın bir suç olarak ortaya çıkartıldığını, "Vatansever teröristler" şeklinde yeni bir suçlu imal edildiğini öne sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon Davası'nın Silivri Cezaevi'nde görülen dünkü duruşmasında İşçi Partisi Genel Merkezi Basın Bürosu'ndan sorumlu, gazeteci yazar Hikmet Çiçek savunmasını yaptı ve ardından Çiçek'in çapraz sorgusu yapıldı.

Çiçek savunmasında Ergenekon Davası ile "ulusalcılığın" yargılandığını ileri sürerek, şunları söyledi: "Bugüne kadar mahkemenizin karşılaşmadığı yeni bir suç ortaya çıktı: 'Ulusalcılık', 'vatanseverlik'. Bu yeni suça uygun olarak da bir suçlu imal edildi: 'Vatansever teröristler'. Gözaltına alınan değerli subaylara, astsubaylara baktığımızda, hepsi pırıl pırıl, tertemiz insanlar. Hayatları PKK ile terörle mücadele içinde geçmiş. Tamamı aklanacak ama sicillerine Ergenekon'un bilmem kaçıncı dalgasında gözaltına alındı, Ergenekon davasında yargılandı diye not düşülecek. Değerli insanların terfileri bu operasyonla engellendi."

Çiçek, içinde adı geçen ve kendisine karşı bir delil olarak öne sürülen "Karargah Evleri" belgesine ilişkin olarak, bu belgenin bir MİT imalatı olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratma kampanyasının bir sonucu olarak imal edildiğini savundu.

Çiçek soruşturmada delil olarak kullanılan İşçi Partisi'nde bulunan belge ve CD'lerle ilgili olarak da, İP binasın yapılan baskında CD, DVD ve VHS'den oluşan bin 37 belgenin alındığını belirterek "Belgeler genel merkezde 21 Mart günü bulunuyor. Aradan 48 saat geçmeden Genel Başkanımız Doğu Perinçek'e 2 CD soruluyor. 1.037 CD'yi İstanbul Emniyeti ne zaman inceledi? İnceleme tutanağını ne zaman yazdı da Sayın Genel Başkan'a bu sorular soruldu? Bu çok açık. Tam bir tertip. Öyle bir tertip ki 1.037 CD'den tombala çeker gibi bu CD'leri çıkarmışlar. 5 yıldır kamuoyu krokiler, şemalar CD'lerle oyalanıyor. Bunları tertip eden merkez, Gladyo, hiç yaratıcı değil. Eskiden 'polis kızdığı adamın üzerinde esrar yakalatır' denirdi. Şimdi sağa sola krokiler koyuyorlar, krokilerle insanlar yargılanıyor. Huzurunuzda terör örgütü üyeliğinden değil, işte bu tip CD'lerden dolayı 11 aydır yatıyoruz" dedi.