Ereğli’de operasyon: AKP'li başkan gözaltında

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” ve “yolsuzluk” iddiasıyla belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası'na düzenlenen operasyonda belediye başkanının da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Zonguldak'a bağlı Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında Ereğli Belediye Başkanlığı binası ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasına baskın düzenlendi, Belediye Başkanı Murat Sesli de dahil 20 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda Sesli'nin evi, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in işyeri ve bir restorana da baskın yapıldığı kaydedildi. Şimdiye kadar 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" ve "yolsuzluk" iddiasıyla düzenlendiği bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan eski TSO Başkanı, sac tüccarı Ahmet Likoğlu'nun adı daha önce de basında yer almıştı. 7 Haziran 2007'de Likoğlu'nun işyerine hırsız girmiş, değerli eşyalara dokunmadan yalnızca hesap kayıtları ve bilgisayar kasasını çalmıştı. 16 Temmuz 2008'de ise Likoğlu'nun makam odasında gizli görüntüleme ve dinleme yapıldığı açığa çıkartılmıştı.

Likoğlu'nun oğlu Muhammed Likoğlu'nun, 10 Temmuz 2008'de amcasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunduğu öğrenildi.