Erdoğan'ın Validebağ yorumu: Mescid rahatsızlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Validebağ korusunda vatandaşların yapılaşmaya karşı verdiği mücadeleyi işaret ederek "Orada mescid var ya, kimileri bundan rahatsızlık duymuş olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Estonya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde Validebağ korusu için de konuştu.

Erdoğan, mescid yapılmasından 'kimilerinin' rahatsızlık duymuş olabileceğini belirttiği konuşmasında şöyle dedi

"Validebağ konusunun, cami ile inşaatla yakından uzaktan alakası yok. Validebağ Korusu mezbelelikti, berbattı, rezillikti. Üsküdar Belediye Başkanı benden rica etti, Başbakanlık dönemimde. Ben de Üsküdar’da oturuyorum. ‘Burayı bize veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edin’ dedi. Biz burayı, bir ele alalım, temizleyelim. Çünkü insanlar biraz da korkuyor, gelsinler yürüyüşlerini rahatlıkla yapabilsinler, çay vesaire içebilecekleri mekanlar olsun. Yoksa içerisinde apartman, şu bu, böyle bir şey asla yok. Üsküdar Belediye Başkanımız, korunun yan tarafındaki bir yere de şöyle bir mescid yapma planı içindeydi. Zaten İmar Planı’nda da önceden varmış bu. Ama bu Validebağ korusunun sınırları içinde değil. Orada mescid var ya. Kimileri bundan rahatsızlık duymuş olabilir. "

Demir bariyerlerle nöbet tutan vatandaşların etrafı çevrildi
Öte yandan Valiebağ'da vatandaşların başlattığı nöbet sürüyor. Dün gece 02.00 sıralarında, alanda nöbet tutan vatandaşlar ile polis arasına konmak üzere demir bariyerler getirildi.

Nöbet tutulan plakası kapatılmış halde demir bariyer yüklü kamyon geldi. Kamyonun plakasının kapatıldığını gören alandaki vatandaşlar daha sonra kamyonun plakası açtılar. Kamyondan görevliler tarafından tek tek indirilen demir bariyerler alanda nöbet tutan vatandaşlar ile polisler arasına yerleştirildi. Bazı vatandaşlar bariyerlerin alana yerleştirildiği sırada polislere tepki gösterdi.