Erdoğan'dan Esad'a: 'Hesap vereceksin'

AKP’nin, Kızılcahamam'daki istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, başka ülkelerden insanların Türkiye için dua ettiklerini iddia etti. Erdoğan Esad'ı da "hesap vereceksin" diye tehdit etti.

ANKA'nın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da partisinin istişare ve değerlendirme toplantısının kapanışında konuştu. Başka ülkelerden insanların Türkiye için dua ettiklerini iddia eden Erdoğan konuşmasında Osmanlı vurgusunu eksik etmedi. Erdoğan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a ise “hesap vereceksin” sözleriyle yüklendi.

“Pakistan’da Arjantin’de bizim için dualar edildi”
Erdoğan konuşmasında, birçok Müslüman ülkesinde Türkiye için ellerin semaya kalktığını iddia ederek şöyle konuştu:

“Pakistan’da sadece camiler de değil evlerde sokaklarda okullarda bizim için dualar edildi. Arjantin de bizim için dualar edildi. Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle ‘Dini mübid-i İslam’ın son kalesine yönelik saldırı karşısında İslam coğrafyası gözyaşlarına boğuldu’ diyor. Şundan emin olun bugün de bizim için aynı dualar yapılıyor. Bugün de bizim için yine eller semaya kalkıyor. Bugün de Gazze’de Kudüs’te Beyrut’ta Mekke’de Medine’de bizim için gözyaşları içinde dualar ediliyor. İşte biz böyle bir sorumluluğu taşıyoruz.”

“Hama’nın, Humus'un sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsunuz”
Partisi milletvekillerinin uluslararası sorumluluğa sahip olduklarını iddia eden Erdoğan şöyle konuştu:

“Siz sadece Edirne’nin sadece Iğdır’ın, Hakkari’nin, Van’ın, İzmir’in, Aydın’ın, Sinop’un, Hatay’ın, Diyarbakır’ın, İstanbul’un, Konya’nın, Kayseri’nin sorumluluğunu taşımıyorsunuz. Siz Bakü'nün, Lefkoşa’nın, Kabil’in, Saraybosna’nın sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsunuz. Bizim üzerimizde Bağdat'ın, Erbil’in, Gazze’nin, Kudüs’ün, Hama’nın, Humus'un sorumluluğu var.”

“Fatih’in huzuruna vardığımızda alnımız ak varmak istiyoruz”
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Ya bütün dünyaya sırtımızı döneceğiz, ya bütün bu mazlumlara yüz çevireceğiz. Hiçbir şey olmamış gibi davranacağız. Ya da tarihin, ecdadın, medeniyetin, milletin bize yüklediği sorumluluğa sahip çıkarak mazlumların feryadını duyacak ‘yeter artık’ diyeceğiz. Böyle haykıracağız. Biz başka devletlere, başka milletlere benzemeyiz. Biz dengeler adına konjonktür adına, çıkarlar adına susacak bir millet, böyle bir devlet değiliz. Biz İstanbul’da Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in huzuruna vardığımızda alnımız ak varmak istiyoruz. Biz, cihan padişahı Kanuni’nin huzuruna vardığımızda, o manevi huzura başımız dik çıkmak istiyoruz. Biz mahşerde kitap önümüze koyulduğunda hesabımızı yüreklice vermek istiyoruz. Banyas’ta çocukların feryadı arşı inletirken, biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız.”

“Ey Beşar Esad vallahi hesap vereceksin”
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ey Beşar Esad vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı inşallah Rabbimin Muntakim sıfatı mucibince Kahar sıfatı mucibince senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecektir. Buna inanıyorum.

Allah izin verirse bu caninin bu katilin dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı da hamdedeceğiz. Yaşananlar tahammül sınırlarını zorlar bir hale gelmiştir. Uluslararası camia Suriye konusunda hala beklenen adımları atmamıştır. Suriye de bugüne kadar hayatını kaybedenler 100 bine doğru yaklaşıyor. Bütün bu masumların vebali bu gayrimeşru rejime destek verenlerin de üzerindedir. Kendisini Müslüman olarak nitelendiren hiç kimse hiçbir devlet böyle bir vahşetin arkasında duramaz.”