Erdoğan ve Baykal Güngören'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Güngören'e gitti.

soL (HABER MERKEZİ) Bugünkü programında değişiklik yapan Erdoğan olay yerine gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda bazın bakanlarla yarım saat toplantı yaptı. Erdoğan toplantının ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu ve Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile incelemelerde bulunmak üzere patlamanın olduğu yere geçti.

Baykal: Lanet kampanyası başlatılsın
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Güngören'e gelerek patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Baykal incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Baykal, "Hiçbir siyaset insan hayatından daha önemli olamaz." dedi. Baykal toplumun bu olaylara büyük tepki göstermesi gerektiğini belirterek, "Milli lanet kampanyası başlatılmalı" dedi.

Avrupa Birliği ve NATO'dan kınama
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, 17 kişinin öldüğü 153 kişinin yaralandığı saldırıları kınayarak, sivil insanların hedef alındığını belirtti. Hoop Scheffer, NATO'nun "terörizme" karşı mücadelede "Türk halkının" yanında olduğunu söyledi.

AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, yaptığı yazılı açıklamada "bu alçakça bombalı saldırıların çok sayıda masum insanın canını aldığını" belirtti.