Erdoğan ve Akman’a suç duyurusu

İşçi Partisi, Almanya’da devam eden Deniz Feneri davası iddianamesinde adı geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında, kamu davası açılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, "Alman Savcısının hazırladığı Deniz Feneri yolsuzluğuna ilişkin iddianame, bazı medya kuruluşlarından hükümete, RTÜK Başkanı Zahid Akman'dan Başbakan Erdoğan'a kadar uzanan büyük bir suç örgütünü ortaya çıkarmıştır" açıklamasında bulunarak suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

İddianamede, halktan yardım amacıyla toplanan paralardan bir bölümünün Mehmet Gürhan tarafından Firdevsi Ermiş'ten alınarak, Başbakan Erdoğan'a verildiği iddiasının yer aldığını hatırlatan Cengiz, yine iddianamede "kuryelik" yapmakla suçlanan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı istifaya çağırdı.

Cengiz dilekçesini verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Almanya'da Şansölyelerin Savcısının saptadığı suç, Türkiye'de Cumhuriyetin Savcısı tarafından görmezden gelinemez. Üstelik suçu işleyenler, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşımaktadır. Suç esas itibariyle Türkiye'de Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne karşı işlenmiştir" ifadelerini kullanan Cengiz bu nedenlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, RTÜK Başkanı Zahid Akman, Türkiye'de kurulu Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yöneticileri hakkında kamu davası açılıp cezalandırılmalıdır dedi.

Kamer Genç: Gemi mi aldın?
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Deniz Feneri davası ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışları için "Başbakanlık makamında oturan birine yakışmıyor" dedi.

Erdoğan'ın hakkında çıkan iddiaların basında yayınlanması üzerine öfkelendiğini, bu yüzden basına şantaj yaptığını öne süren Genç, "Başbakanın oğlu da Deniz Feneri'nde toplanan parayla gemi aldı. Ben Erdoğan'a soru önergemde de sordum. Oğlun gemiyi nereden aldı, sen para aldın mı, aldıysan bu paraları ne yaptın? Ancak bunlara yanıt vermedi. Çünkü 'almadım' derse yarın aldığı ortaya çıkacak" iddiasında bulundu.

Genç "Bunları en ağır şekilde ifade etmek lazım ama terbiyem buna müsaade etmiyor. Deniz Feneri davası ile ilgili iddianamede kendisinin, oğlunun ve RTÜK Başkanın da adı geçiyor. Ben bunları sordum. Ama cevap veremiyor. Başbakan gecekondudan geldi, şimdi dünyanın sayılı zenginleri arasında. Bu serveti nasıl edindi açıklaması gerekir" dedi.