Erdoğan: “Türkiye olmadan bölgede denklem kurulamaz”

Başbakan Erdoğan seçim mitinglerinde Davos’ta yaşananların ardından “güçlü Türkiye” imgesini olabildiğince güçlendirmeye çalışıyor. Erdoğan, Davos’un ardından Türkiye’nin arabuluculuk rolünün güçlendiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Sinop'ta düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Erdoğan'ın yerel seçim konuşmalarında, Türkiye'nin bölgede artan rolüne yaptığı vurgular ve "emperyalist ülkelerle sorunumuz yok" başlıklarını işlemesi dikkat çekmeye devam ediyor.

Türkiye'nin bölgede büyük bir güç olduğunu savunan Erdoğan, "Türkiye ülkelerden bir ülke, sıradan bir ülke hiç değildir. İçerde ya da dışarda hiç kimse bu ülkeyi hor göremez. Kimse bu ülke insanını itip kalkamaz. Kimse bu ülkeye ikinci sınıf ülke muamelesi yapamaz. Hiç kimse bölgesel meselelerde Türkiye'nin içinde yer almadığı bir denklem kuramaz. Onun için küresel barış diyoruz. Bunun için medeniyetller ittifakı diyoruz. İşte bunun için AB diyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin arabuluculuk rolü güçlendi"

Başbakan Erdoğan, Davos'ta yaşananların ardından Türkiye'nin bölgedeki "arabuluculuk" rolünün arttığına dikkat çekerek, "Davos'ta yaşadığımız olaylardan sonra bazıları yazıp, çizdiler.'Türkiye arabuluculuk rolünü kaybetti', 'etkisiz hale geliyor', 'eksen kayması yaşıyor' dediler. O gün felaket tellallığı yapanlar bugün Türkiye'nin güçlenen arabuluculuk rolünü iyi görmeli, iyi anlamalı" dedi.

Tüm taraflarla görüştüklerini, ancak bazılarının bu kişilere "Go home" denilmesini istediğini belirten Erdoğan, masaya oturmak, gerekeni masada söylemek gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Türkiye'nin yön sorunu, eksen sorunu yoktur. Türkiye'nin yönü de, ekseni de, hedefi de bellidir. Kimse Türkiye'yi belli bir bölgeye, alana hapsetmeye çalışmasın. Türkiye kabına sığmayacak içine kapanmayacak kadar büyük bir ülkedir. Artık Türkiye'de farklı ülkelerin liderleri karşısında 'el pençe divan duran' bir iktidar yok. Bunu böyle bilin" dedi.