Erdoğan: Odalar çok ideolojik!

AKP'nin Kızılcahamam kampı sona ererken, yerel seçimlere ilişkin takvim de sunuldu. Erdoğan konuşmasında odalara yüklenerek, "belediyeler bir de onlarla uğraşıyor. Her şeye ideolojik yaklaşıyorlar, yapacaklarımızı davalar açarak engelliyorlar" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sona ererken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı kapanış konuşmasında, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler için start verdiklerini ifade etti. Erdoğan, büyük şehirlerde çarşamba günü, diğer illerde ise bayramdan sonraki pazar günü temayül yoklaması yapacaklarını, 15 Ocak'a kadar tüm adayları açıklayacaklarını söyledi.

Başbakan, AKP'li belediyelerin işbaşında olduğu 12 büyük şehirde temayül yoklaması yapacaklarını ve yapılan değerlendirmenin ardından bir karar vereceklerini söyledi. "Yola devam diyeceğimiz arkadaşları belirleyip, bu arkadaşlara 'yola seninle devam ediyoruz' açıklamasını yapacağız. Henüz karar veremediğimiz arkadaşlarımız varsa onlarla ilgili değerlendirme sürecini biraz daha uzatacağız" diyen Erdoğan, bayram sonrasında 46 ilde de aynı çalışmayı yapacaklarını söyledi ve "bu çalışmada da yine aynı sorular yöneltilecek ve oralarda da yine başarılı olan, gerçekten halkla münasebetleri yerinde olan, yola devam diyebileceğimiz arkadaşlarımızın kararını vereceğiz. İlçeler ayrı. Onların daha sonra temayüllerini alacağız fakat illeri öncelikle açıklamayı düşünüyoruz" dedi.

Şimdi de meslek odalarına çattı
Başbakan Erdoğan, konuşmasında AKP'li belediyeleri övmeyi de ihmal etmedi. "Yollarıyla, köprüleriyle, çağdaş konutlarıyla, kütüphaneleri, spor salonları, kültür merkezleri, parkları, bahçeleri, alt ve üstyapılarıyla, AKP'li belediyelerin şehirlerin çehrelerini değiştirdiğini" iddia etti. Erdoğan, meslek odalarına ilişkin saldırgan bir üslup kullanarak, belediyelerin hizmetlerini davalar açarak engellediklerini söyledi: "Bir de belediyelerimiz bunlarla uğraşır. Yapılacak olan birçok şeyi şu anda yapamıyorsak inanın bu odalar sebebiyle yapamıyoruz. Halka çok uzaklar ve her şeye yaklaşımları ideolojik. Ülkem bir şey kazansın. Yok böyle bir dertleri."