Erdoğan: ‘İmam Hatip mezunları ülkeyi yeni baştan inşa ediyor’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada yine imam hatip övgüsü yaptı.

Erdoğan kendi ismiyle kurulan üniversiteden fahri doktora ünvanı alırken yine imam hatip övgüsü yapmaktan geri durmadı.

Erdoğan’dan imam hatip incileri…
AKP’nin eğitim konusunda attığı adımları anlatan Erdoğan, imam hatiplere övgüler düzdüğü konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İmam hatipleri öcü gibi, gerici yuvası gibi gösterdiler. Bu okullarda okuyan çocuklara adeta öcü muamelesi yaptılar. Peki soruyorum ne oldu? 80'ler 90'lar boyunca tehdit olarak gösterdiğiniz o imam hatip okulları Türkiye'ye ne zarar verdiler. O imam hatip okullarının mezunları şu anda Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyor."

“Süreç tıkır tıkır işliyor”
4+4+4 eğitim sistemine yönelik eleştirilere de tepki gösteren Erdoğan, "Ne oldu? İmam Hatip okullarını açtık. Tercih özgürlüğünü koyduk. Süreç tıkır tıkır işliyor. Eğitimden öğrenmeden korkanlar eğitime bu kadar yatırım yapmaz. Onlar geriye baktıklarında kendi geçmişlerindeki baskıları, yasakları, zulümleri, toplum mühendisliğini görecekler. Ama biz ülkeye kazandırdığımız hizmetleri göreceğiz” dedi.

(soL - Haber Merkezi)