Erdoğan’dan Baykal’a: Askerden elini çek

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal’a sivil davranması ve sivil siyaset yapması çağrısında bulunarak, “Askerin, polisin, yargının üzerinden elini çek” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Partisinin Sakarya İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "sivil siyaset yapma" çağrısında bulundu.

Erdoğan, CHP liderine "Sayın Baykal, askerin üzerinden elini çek, çek. Sivil siyaset yap, sivil davran. Polisin üzerinden elini çek, yargının üzerinden elini çek. Yargıya giden herhangi bir konuda, yargı kararını vermeden, sen karar veriyorsun. Sayın Baykal biz seni iyi tanırız, iyi tanırız" diye seslendi.

Tarihte görülmemiş bağımsızlık

Tarihteki bazı MGK toplantılarıyla son MGK toplantısını özdeşleştirmek gibi zorlama ve art niyetli yorumlar yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Asker üzerinden, polis üzerinden bir ayrıştırmanın gayreti içine giriyorlar. Kim? Ana muhalefetin lideri. MGK toplantısından sonra açıklanan basın bildirisi, Sayın Baykal'ı tatmin etmemiş. Sayın Baykal, bundan sonra MGK toplantılarına girerken sen önceden bize basın bildirisini gönder de onu yayımlayalım ama beğeneceğin fazla olsun. Çok isabetli olur. Ayıptır ayıp. Türkiye'de yasama da yürütme de yargı da tarihinde hiç görülmedik ölçüde bağımsız bir şekilde, yine tarihinde hiç görülmedik ölçüde uyum içinde tam anlamıyla görevlerini yapıyorlar" dedi.