Erdoğan: Bingöl'deki gibi bedelini öderler

Bayburt'ta yaptığı konuşmada,"Bingöl'de nasıl bedel ödedilerse yine ağır ödeyecekler" diyen Tayyip Erdoğan, Kobanê'ye yardım isteğini "şımarıklık" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. "Türkiye Cumhuriyeti 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Kesilen sakal daha gür biter diyen ecdadın torunuyuz. Bunu iyi bilsinler" diyen Erdoğan, Kobanê'ye yardım isteğini "şımarıklık" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Bu vandallara yaptığı şımarıklıkların hesabını sorarız. Komşularımızda son derece hassas gelişmeler yaşanırken tahriklere asla müsaade etmeyiz. Bunu hiç kimse yanlış anlamasın. Demokrasiden taviz vermeyiz. Geri adım atmayız. İnsan haklarına aykırı muameleye de izin vermeyiz.

Nereye saldırdıklarına özellikle dikkat çekiyorum. Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Bu teröristler, bu hainler Kürt kardeşlerimize, inançlı kardeşlerimize saldırıyorlar. Kütüphaneleri yakıyorlar, okul yakıyorlar Bunu daha önce kim yaptı… Barbarlar yaptılar. Nasıl bir barbar olduklarını gösteriyorlar. Kürtler okumasın, cahil kasınlar diye yapıyorlar. Kürt çocukları okursa bunları tuzağına düşmeyecek çünkü… Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun diyorum!

'Bedelini Bingöl'deki gibi öderler'
Su akar Türk bakar dediler senelerce. Ama biz bunları aştık. Suyu da esirgiyorlar. “Sen karanlıkta kal” diyorlar, Kürt kardeşim okumasın istiyorlar. Her yeri yakıp yıkacaksınız. Polisime kurşun sıkacaksın. Utanmadan bir de barıştan bahsedeceksin. İşte bedelini Bingöl'de nasıl ağır ödedilerse, yine bedelini ağır ödeyeceklerdir.

'Türkiye Kobani'ye yardım etsinmiş...'
Şu şımarıklığa bakar mısınız? Türkiye Kobani’ye yardım etsinmiş… Yahu teskereye hayır diyeceksin, Esed’e destek vereceksin. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan yardım edeceksin diyeceksin. Bunu nasıl söylersiniz. Böyle bir şımarıklık, böyle bir bakar körlük olur mu. Sizin karşınız bakkal dükkanı değil, TC. devleti var. Bunlara öfkelenerek sokağa çıkarak onları istediklerini vermeyeceğiz.