Erdoğan beyaz eşya dağıtımını savundu

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında beyaz eşya yardımlarını savundu ve valilerinin yetkilerini kullandığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli'de yapılan beyaz eşya yardımını Yüksek Seçim Kurulu durdurma kararı almıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada eleştirilere tepki gösterdi.

Yardımları savunan Erdoğan "Seçim ekonomisi uyguluyor diye bize iftira etmek isteyenler var. Türkiye'nin valisine veya valilerine karalama kampanyası başlatanlar var. 81 ilin valisi de Tunceli Valisi'nin yaptığını yapar. Valilerimiz yasaların verdiği yetkiyi kullanıyor" dedi.

Belediye başkanları hakkında basına yansıyan yolsuzluk iddialarına da cevap veren Erdoğan "benim belediye başkanlarımın yaptığı bir suç varsa yargıya gidersin, suç duyurusunda bulunursun. Onların dokunulmazlığı da yok. Yaptıkları işin ucu kendilerine dokunacağını bildikleri için gidemiyorlar" dedi.

Erdoğan konuşması boyunca Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına atıfta bulunmadı.

Öte yandan Tunceli'de YSK'nın kararına rağmen beyaz eşya dağıtımına devam etmek isyeten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Güneş ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı.

Beyaz eşya dağıtımının devam edip etmeyeceği savcılığın konu hakkındaki kararının ardından kesinleşecek.