Erdoğan: Ben emrettiysem ne olacak

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren açılışında yaptığı konuşmada MİT TIR'larının Türkmenlere yardım götürdüğünü söyledi. Erdoğan, konuşmasında "Gazze milli meselemiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul arasının Yüksek Hızlı Tren ile bağlanması nedeniyle Eskişehir'de düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, konuşmasında CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. MİT TIR'larına ilişkin yürütülen soruşturmada emir verdiği yönündeki tepkilere de "Ben emrettiysem ne olacak" dedi.

'Trene sabotaj düzenlediler'
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Bunlar Pensilvanya ile işbirliği içinde. Türkiye'yi durdurmak istediler. Bu zihniyet yüksek hızlı trene sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bunlar Türkiye'yi kara trene mahkum etmek istiyor."

'Ahlaksızca iftiralar'
"Antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Antisemtizmin suç olduğunu söyleyen belki de ilk başbakanım. İslamofobiyi de suç olarak ilan etmelerini istediler. CHP MHP HDP Pensilvanya malum medya İsrailin işini kolaylaştırmak için her tür çirkinliği yapıyorlar. Ahlaksızca iftiralardan geri durmuyorlar."

'TIR'lar Türkmenler için'
"Gündemi Gazze'den başka yere çekmeye çalışıyorlar. Bizim Gazze için susmamızı istiyorlar. Bunun için de Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP, MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var? Onlara her tür maddi, manevi yardımı yapan biziz. MİT’in tırını durdurup arayanlar Pensilvanya idi."

'Gazze milli mesele'
"Adayları diyor ki, 'Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak, Türkmenlere bak' diyor. Bak bak 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş ne çabuk girmiş. Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında gelmiş hangi toprağın evladı, neyde bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk buranın evlatları biziz. Çok daha fazla muhatap olacak değilim. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız."