Dönenler daha çok ödeyecek

YÖK Başkanı Özcan, öğrenci affına ilişkin yaptığı açıklamada öğrenci aflarının da artık piyasalaşacağının ipuçlarını verdi. Aftan yararlanıp üniversiteye dönenlerden daha çok para alınacak.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı (YÖK) Yusuf Ziya Özcan tatilini geçirmek üzere gittiği Safranbolu'da öğrenci affına yönelik olarak ilginç açıklamalarda bulundu.

Özcan Safranbolu'da Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal'ı evinde ziyaret ederken, burada gazatecilerin öğrenci aflarına ilişkin sorularını yanıtladı. Özcan açıklamasında, öğrenci affı çıkmasına rağmen kendisinin buna karşı olduğunu ifade ederken, 1995'ten bugüne kadar tüm suçların affedildiğini söyledi.

Kıblesi ABD olanın...
Özcan öğrenci aflarıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni düzenlemeyle okuldan atılmayı da affı da ortadan kaldıracak proje hazırlıyoruz. Böylece af gibi bir problemimiz olmaz. Modern ve çağdaş ülkelerde yapılan da bu zaten. ABD gibi ülkelerde, ne okuldan atılma ne de af var. Öğrenci istediği zaman okuldan ayrılıyor, şartlar müsait olduğunda geri geliyor." Özcan düşünülen yeni düzenlemeye ilişkin bu açıklamalara yer verirken bu sistem içerisinde öğrenciler geri döndüğünde, ücretleri de yükseltmeyi düşündüklerini söyledi. Daha yüksek ücret almayı düşünmelerinin nedeninin "ayrılıp geri dönmeyi çok da teşvik etmemek" için olduğunu söyleyen Özcan'ın, öğrenci affı tartışmalarını dahi piyasacı bir söylem içerisinde anlamdırması, eğitime bakışını da birkez daha ortaya koydu.