Doğan-Erdoğan dalaşı

Partisindeki pek çok yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından, Erdoğan, Aydın Doğan'ı kendisini karalamakla suçlayadı ve Doğan'ın kendisini hedef almasının sebebinin Hilton Oteli'nin plan tadilatını kabul etmemesi olduğunu ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Dün partisinin Güngören İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, partisi hakkında çıkan yolsuzluk haberlerine sert tepki gösterdi. Bir süre önce Şaban Dişli'nin istifasına neden olan yolsuzluğun ardından Sakarya ve Gaziantep'te de AKP'lilerin karıştığı yolsuzluklar ortaya çıkmıştı. Son olarak da Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasının iddianamesinde adı geçen Erdoğan, AKP'nin temiz bir parti olduğunu iddia etti ve "kimse kalkıp da AKP'ye yolsuzluk çamurunu atamaz yolsuzluk çamurunu atanlar, kendileri o çamurun içinde boğulur" dedi.

"Doğan Grubu bize saldırıyor"
Partisi ve kendisi hakkındaki iddiaları şu ana kadar sessizlik içinde takip ettiğini söyleyen Erdoğan, Doğan Grubu'nun iki gündür Gaziantep'te yaşananları haber yapmasını kastederek, "ama artık yetti. Bunu bir medya grubu, Doğan Medya Grubu, yani açık söylüyorum Aydın Doğan grubu üstlenmiş vaziyette. CHP'yle beraber bu kampanyayı sürdürüyor" dedi.

"Hilton'un intikamını alıyor"
Erdoğan, AKP'nin alışılmış partilerden, kendisinin de bugüne kadarki başbakanlardan olmadığını, daha önceki başbakanların Aydın Doğan ile pazarlık masasına oturmuş olabileceğini, ancak kendisinin oturmayacağını söyledi.

"Açık söylüyorum, şimdi Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır, bu kadar açık söylüyorum. Bizzat bana ve belediye başkanıma bunu teklif etmiştir ve istediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir" diyen Erdoğan, Doğan hakkında söyleyeceği başka şeyler de olduğunu, ancak hepsini bugün bitirmek istemediğini dile getirdi.

"Tayyip Erdoğan, akçeli işe karışmaz"
Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasına da değinen Erdoğan, kendisinin para aldığı yönündeki iddiaları yalanladı. "Başbakan Tayyip Erdoğan olarak bana teslim edilmiş olan bir para mı var? Ben böyle bir para mı almışım? Ben Doğan Grubu'na, Aydın Doğan'a sesleniyorum: Eğer bunu ispat edemezseniz, ahlaki değer noktasında nasibini alamamış birisiniz. Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır, ne de böyle bir paranın sahibi ile tanışmıştır. Asla. Tsunami ile alakalı olarak, Tayyip Erdoğan'ın eli paraya, akçeli işe karışmamıştır."

"Hür basın"ın sesi Aydın Doğan!
Erdoğan'ın bu açıklamalarını hayretle dinlediğini söyleyen Aydın Doğan, "devlet bütün kurumlarıyla ellerinde. Bize yapmadıkları kötülüğü bırakmayabilirler. Zaten yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler. Ama hür basını susturmaya tam teşebbüs eden bir başbakanı, tarih, demokrasi defterine değil, diktatörler sayfasına yazar" dedi. Doğan, Erdoğan'ın Deniz Feneri davasıyla ilgili haberlerden dolayı kendisine yüklenmesini anlayamadığını da ifade etti. "Bu olayı kim ortaya çıkarmış? Alman polisi ve makamları. Kim yargılıyor? Alman yargısı. Peki bizim gazetelerimiz, televizyonlarımız ne yapıyor? Mahkemenin safahatı hakkında bilgi veriyor. Başbakan kime kızıyor? Bu haberleri veren gazetelere ve televizyonlara. Hatta onlara da değil, direkt beni hedef alıp bana kızıyor."

Yazılanların iddianamede yer aldığını ve Deniz Baykal tarafından gündeme getirildiğini anımsatan Doğan, bu iddiaları kanıtlamakla yükümlü olan ismin kendisi olmadığını söyledi ve "ahlakım konusunda sicil amirim Başbakan değildir" dedi.

Hürriyet kararsız kaldı
Erdoğan'ın açıklamalarını internet sitesinde yayınlayan Hürriyet gazetesi, açıklamaların Doğan'ı hedef almasının ardından, haberi kaldırdı. İki saat sonra Erdoğan'ın konuşmasını hiçbir kesinti yapmadan yeniden sitesine koyan Hürriyet gazetesinin, bu süre içinde, yapılması gerekeni "ilgililere danıştığı" yorumu yapılıyor.