"Devlet 40 yıldır neredeydi?"

Milas İlçesi Güllük Körfezi'ndeki Sıcak Su Koyu'nda, yıllardır duran kaçak yapıların yıkımına başlandı. Ancak MNG Holding'in denizi işgali sürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Milas İlçesi Güllük Körfezi'ndeki Sıcak Su Koyu'nda, İzmirli emlakçı İlyas Ergül'ün 40 yıl önce 70 dönüm Hazine arazisini kapatıp inşa ettiği otel, apart villaların önündeki denizi de doldurup kaçak olarak yaptırdığı iskele, restoran ve barın yıkımına başlandı.

Belediye tarafından başlatılan yıkım işlemleri sırasında Ergül, yıkım ekiplerine, "Devlet, 40 yıldır neredeydi? Bugüne kadar gözyumarak 'Yap' diyenler, şimdi yıkıma geliyor. Bu intihar etmeme neden olur" diyerek, tepki gösterdi.

Güllük Beldesi mücavir alanı içerisindeki Kıyıkışlacık Köyü Tokat Başı Mevkii'nde, 115 ada 25 parselde bulunan, mülkiyeti Hazine'ye ait arazide, emlakçı 70 yaşındaki İlyas Ergül tarafından kaçak dolgu ve inşaat yapıldığının tespit edilmesinin ardından, Milas Kaymakamlığı, Güllük Belediyesi ve jandarma ekipleri, geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmuştu. Sıcak Su Koyu'nda, Milas Kaymakamı Şahin Aslan'ın talimatıyla Mal Müdürü Mehmet Çoban'ın başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından yapılan incelemede, bölgedeki bazı binaların kaçak olduğu, 1865 metrekarelik bir alanda kaçak deniz dolgusu yapıldığı tespit edildi. Kaçak deniz dolgusunun kaldırılması ve iskelenin yakılması için de 3 ay süre tanındı.

Yıkımla ilgili açıklama yapan Bodrum Yurtaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, aynı uygulamanın geçen yıl Şubat ayında Güvercinlik Köyü Pina Yarımadası'nda denizi dolduran MNG Holding' için de geçerli olması gerektiğini söyledi. Karahan, 85 bin TL para cezası verilen MNG Holding'in 15 ay geçmesine rağmen dolgudan bir karış toprağın alınmadığına dikkati çekerek, "Vatandaş, Güllük Körfezi'nde 80 milyon dolar değerindeki arsayı kapatırken devlet uyumuş. Dolgu rezaletiyle Hazine arazisi işgali de ortaya çıktı. Vatandaşın yaptığı kaçak iskele, restoran ve barlar yıkılırken, devletin gücü MNG Holding'e yetmediği için dolgu yerinde duruyor. Denize kaçak dolgu ve yağmada çifte standart uygulamasına bundan daha iyi örnek olamaz" dedi.