“Derin devlet olmalıdır”

Ergenekon soruşturmasında örgütle bağlantısının sorgulanması üzerine gündeme gelen Encümen-i Daniş’in Başkanı Necmettin Karaduman, “Derin devlet bizi ve devletimizi korumaya yöneliktir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturması kapsamında eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'a sorulmasıyla gündeme gelen Encümen-i Daniş, ya da diğer adıyla Danışma Kurulu, üst düzey emekli devlet görevlileri, eski bakanlar ve eski büyükelçilerden oluşan, iki haftada bir toplanan bir kurum. Ercümen-i Daniş Başkanı ve eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman, kurumu "memleket ve dünya meselelerinin değerlendirildiği düşünce grubu" olarak tanımladı.

Bir televizyon kanalına konuşan Karaduman, Ergenekon soruşturması için "Bazı kesimlere gözdağı verilmek istendiği biçimde bir izlenim doğmuştur. Bu çok tehlikeli. Bu endişelerin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınmasına şiddetle ihtiyaç vardır" diyerek, bunu yapacak olanın yargı organları olduğunu söyledi.

Ergenekon'la derin devlet arasında bir ilişki kurulup kurulamayacağına dair soruya ise Karaduman "Derin devlete yüklemek istediğimiz mana nedir? Derin devlet bütün dünya devletlerinde vardır. Bugün de vardır yarın da olacaktır. Bizi ve devletimizi korumaya yönelik. Bu dış tehlikelere karşı alınan tedbirlerin toplamıdır" şeklinde yanıt verdi.