Dekan 'Gül gibi' rektöre dayanamadı!

Akdeniz Üniversitesi'de bir dekan baskılara dayanamadığı söyleyerek istifa etti.

soL (HABER MERKEZİ) Akdeniz Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı İsrafil Kurtcephe'den baskı gördüğü için daha önce suç duyurusunda bulunan üniversitenin Mühendislik Fakültesi Dekanı Hikmet Rende istifa etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Rende, üniversitenin Ağustos ayında atanan rektörü hakkında 'idari ve akademik kadrolara baskı yaparak istifaya zorladığı' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca YÖK'ten de rektörle ilgili soruşturma talep eden Rende, istifa ettiğini açıkladı. Rende "artık bu baskılardan dolayı çalışma olanağı yok, sıfırlandı" şeklinde açıklama yaparken, baskılara anlam veremediğini ifade etti. Rende "Yine de ben görevimi yaptığıma inanıyorum. Kendi şerefimle ayrılıyorum. Bir onurumuz var, onu da ayaklar altına aldırmamak için uğraştım" derken, Rektör Kurtcephe'yi iyi tanımadığını ve aralarında kişisel bir husumet olmadığını söyledi.

200 istifa teamül mü baskı mı?
Yeni rektör Kurtcephe, Cumhurbaşkanı Gül tarafından eski rektör Mustafa Akaydın'ın seçimlerde en fazla oyu almasına ve YÖK tarafından Köşk'e sunulan listede ilk sırada yer almasına rağmen rektör olarak atanmıştı. Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı'nı yürüten Akaydın üniversitede türbana karşı tavizsiz tutumuyla bilinirken, hükümetle ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'la bu tutumundan dolayı karşı karşıya gelmişti. Kurtcephe'nin rektör olmasının ardından, üniversitede 200'ü aşkın istifa olmuş, Rektör Kurtcephe istifaların teamül gereğini olduğunu iddia ederken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Rende, yaşananan istifaların yeni rektörün baskıları sonucunda olduğunu öne sürmüştü.