Davutoğlu AB standartlarında çözüm için KKTC'de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etti. Davutoğlu, yetkililerle AB standartlarında bir çözüm arayışında olduklarını iletti.

soL (HABER MERKEZİ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret eden yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin adada çözümün AB çerçevesinde ve Türkiye'nin fiili ve etkin garantörlüğünde uygulanmasını istediklerini aktardı.

Davutoğlu, "Türkiye için kapsamlı bir çözümün ana esasları iki kesimlik, siyasi eşitlik, yeni bir ortaklık sisteminin geliştirilmesi ve bu çözümün AB çerçevesinde ve Türkiye'nin fiili ve etkin garantörlüğünde uygulanmasıdır" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Derviş Eroğlu'na "işbirliği" çağrısında bulunan Davutoğlu, "son dönemde iyi bir işbirliği içinde olacağınzdan eminiz" dedi.

Söz konusu olanın KKTC içindeki iç siyasi tartışma, ihtilaf değil, "KKTC ve Kıbrıs Türk halkının geleceğiyle ilgili bir mesele olduğunu" ifade eden Davutoğlu, bu çerçevede bütün tarafların Kıbrıs'ta ve Türkiye'de tek bir hedef etrafında kitleneceğine inandığını, bu hedefin de KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için adil bir barışın gerçekleşmesi olduğunu kaydetti.