Davos senaryosu netleşiyor

BM Genel Sekreteri'nin, Davos çıkışının ardından, Erdoğan'ı Ortadoğu'nun liderliğine davet etmesi, Davos çıkışının yönünü gösteriyor.

soL (HABER MERKEZİ) BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Davos'taki toplantının yönetimi açısından Erdoğan'ın haksızlığa uğradığını söylediği ve Erdoğan'ı Ortadoğu'nun liderliğine davet ettiği öğrenildi.

BM Genel Sekreteri Ban, telefon görüşmesinde, Erdoğan'a toplantıdan sonra görüşme fırsatı bulamadıklarını, "bizzat arayarak yaşananlardan duyduğu üzüntüyü" bildirmek için aradığını söyledi. Ban'ın Erdoğan'a ''Haksız ve adaletsiz bir yönetimle kendinizi ifade etmenize izin verilmedi'' dediği, Erdoğan'ı Ortadoğu'nun liderliğine davet ettiği ifade edildi. Ban, bu konuya ilişkin sözlerine ''ancak daha önemli belirtmek istediğim konu şudur" diyerek başladı ve "Ortadoğu'nun çok meşakkatli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini biliyorsunuz. Bu bölgenin, liderliğinize, ara buluculuk misyonunuza, inisiyatif kullanmanıza ihtiyacı var" dedi. Erdoğan'ın Ban'a ''barış için Türkiye'nin üzerime düşen her türlü görevi yapmaya hazırız" yanıtını verdiği belirtildi.