Cübbeli Ahmet: '7 yaş altı çocuklara el öptürmeyin...'

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatine yaptığı çağrıyla bir kez daha akıllara durgunluk verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca, yaptığı konuşmaların ardından şimdi de gönderdiği birbirinden akıl dışı mektuplarla gündemde. Habertürk gazetesinden Şefik Dinç'in haberine göre Cübbeli Ahmet'in cemaatine gönderdiği son mektubunda şu ifadeler yer alıyor:

"Size nikah? ebediyyen haram olmayan baldız, enişte, kayınbirader, hala, teyze, amca, dayı kızları ve yakınlarınızla da olsa birlikte oturmamanız, bir sofrada yememenizi, haremliğe selamlığa azami derecede riayet etmenizi şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli olan kız yavrularımıza el öptürmememizi de özellikle tembih ederim. Zira insanların ne niyette olduğu, ne fikirle baktığı, ne düşündüğü kimse tarafından tespit edilemeyeceğinden, artan suç oranlarını ve ensest ilişkileri göz önde bulunduran uzmanlar, tek çareyi sakınmak, görmemek, göstermemek, çoluk çocuğu kucaklarda oturtmamak gibi tedbirlerde buldular"