Çoğu gitmiş azı kalmış

Malatya’da ''Battal Gazi'nin cesareti, Niyazi Mısri'nin hoşgörüsü, Turgut Özal'ın vizyonu'' pankartıyla karşılanan Tayyip Erdoğan, AKP’nin Türkiye’nin tüm önemli meselelerinin hepsini bu dönemde ele aldığını ve sona yaklaşıldığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'nin Eylül ayında yapacağı büyük kongre öncesinde il kongrelerinin başlamasıyla Başbakan Erdoğan'ın konuşma sezonu da açılmış oldu. Bu kez, 29 Mart sonuçlarının AKP'yi tatmin ettiği illerin başında gelen Malatya'nın il kongresinde konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin kabuğunu kırdığını" söylediği Turgut Özal'ı ve Malatya kayısısını anmayı ihmal etmedi.

Son dönemde sıkça yaptığı gibi konuşmasında "değişim" vurgusunu öne çıkartan Erdoğan, AKP'nin Türkiye'yi kuşatan ve kucaklayan bir parti haline geldiğini ileri sürdü. "Ülke meselelerini yeni baştan ele alıyor, değişim siyasetine hız veriyoruz." diyen Başbakan, sözünü ettiği dönüşüm için "temel meseleleri hâlâ tartışıyoruz ama çoğu gitti azı kaldı" ifadesini kullandı.

"Türkiye şu günlerde son 30-40 yıllık birikmiş meselelerinin hepsini bir arada konuşuyor. Birbiriyle alakasız gibi görünen, birbiriyle uzak gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz" diyen Erdoğan, bu düğümleri çözdükçe Türkiye'nin yıldızının parladığını söyledi.

Kendisinin ve tüm AKP'lilerin "daha büyük ve daha güçlü Türkiye vizyonunun son derece büyük" olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan'ı, Kongre'nin yapıldığı salonda "demokrasinin yıldızı" olarak selamlayan pankartlar da dikkat çekti.